Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FC U Craiova szerint újra fogják játszani a Sepsi OSK elleni mérkőzést

Újrajátsszák a szurkolók magatartása miatt felfüggesztett mérkőzést a Sepsi OSK és az FC U Craiova 1948 között. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottságának csütörtöki döntését a craiovai klub ismertette a Facebook-oldalán.

A klub közlése szerint a mérkőzés időpontjáról a későbbiekben döntenek.

A fellebbviteli bizottság határozatát utóbb közzétette honlapján a Hivatásos Labdarúgó Liga is.

E szerint a testület megsemmisítette a FRF fegyelmi bizottságának elsőfokú döntését, amellyel 3-0-s végeredménnyel a házigazda székelyföldi csapat javára ítélte a találkozó három pontját. Emellett 25 ezer lejről 10 ezer lejre csökkentette azt a bírságot, amelyet a fegyelmi bizottság a Sepsi OSK-ra szabott ki, mert házigazdaként nem tett eleget rendfenntartói feladatainak.

A fellebbviteli bizottság határozata jogerős, ellene már csak a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) lehet jogorvoslatért folyamodni.

A döntés eredményeképpen a két csapat helyet cserél a Szuperliga tabelláján, így az alapszakasz utolsó fordulója, illetve az újrajátszandó meccs előtt immár nem a Sepsi OSK, hanem a FCU 1948 Craiova áll egy pont előnnyel a hatodik – azaz az utolsó rájátszásra jogosító – helyen.

A FRF fegyelmi bizottsága február 15-én 3-0-s gólkülönbséggel a sepsiszentgyörgyi csapat javára írta a szurkolók magatartása miatt lefújt Sepsi OSK-FCU Craiova mérkőzést. A határozat szerint a craiovai klubot 22.500 lejes pénzbírsággal is sújtották, és a szurkolók nem kísérhetik el a csapatot a következő hat idegenbeli vagy semleges pályán játszandó mérkőzésére. A fegyelmi bizottság döntése szerint a Sepsi OSK-nak is 25.000 lejes bírságot kell kifizetnie a mérkőzésszervezés szabályainak megsértése miatt.

Az FCU Craiova 1948 és a Sepsi OSK közötti január 29-i mérkőzés 26. percében Andrei Chivulete játékvezető az öltözőbe küldte a játékosokat a szurkolók egy részének idegengyűlölő és rasszista bekiabálásai miatt. Tíz perc elteltével a játékosok visszatértek a pályára, de a bekiabálások folytatódtak, ezért a játékvezető lefújta a mérkőzést. 

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek