Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Időjárás: a négyhetes előrejelzés szerint a megszokottnál is forróbb lesz július

A következő négy hétben a sokéves átlagnál magasabb hőmérsékletre és a második nyári hónapnak megfelelő mennyiségű csapadékra lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap közzétett júliusi előrejelzéséből.

Eszerint július 1-8. között a nyugati régiók kivételével, ahol a hőmérséklet a normális értékek közelében alakul, a sokéves átlagnál melegebb lesz az idő, különösen az ország déli és délkeleti részén. A keleti és délkeleti megyékben a július első hetében megszokott csapadékmennyiség várható, míg az ország többi részén, különösen nyugaton és északnyugaton az átlagosnál bőségesebb esők várhatók.

Július 8-15. között a sokéves átlagnál magasabb hőmérsékletre lehet számítani az egész országban, a déli régiókban kánikula lesz. A megyék többségében július második hetében megszokott csapadékmennyiség várható.

A meteorológusok szerint július 15-22. között szintén melegebb lesz idő a sokéves átlagnál, különösen a déli megyékben lehet hőségre számítani. A megyék többségében július harmadik hetében megszokott csapadékmennyiség várható.

Július utolsó hetében az előrejelzések szerint az előző héthez hasonlóan alakul az időjárás az országban. A megyék többségében a megszokott csapadékmennyiség várható, de hegyvidéken a sokéves átlagnál kevesebb esőre lehet számítani.

Forrás: Agerpess

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek