Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Iohannis államfő posztumusz kitüntette a szerda esti két légi balesetben meghalt nyolc katonát

Klaus Iohannis államfő posztumusz kitüntette azt a nyolc katonát, akik szerda este életüket vesztették a Konstanca megyében történt két légi balesetben – közölte csütörtökön az Elnöki Hivatal.

“Klaus Iohannis elnök a rájuk bízott küldetések teljesítése során életüket feláldozó tisztek emléke előtt tisztelegve” posztumusz kitünteti Bogdan Dumitru Florin alezredest, Niţă Gheorghe Iosif-Costinel őrnagyot, Pătraşcu Gheorghe Gheorghe-Sorin századost, valamint Banu Ion Gelu, Lateş Gheorghe-Nicu Eduard-Cătălin, Marinescu Victor Ionuţ, Boşoi Mihai Sergiu és Carp Vasile Vlad alhadnagyokat.

Szerda este lezuhant egy MiG 21 LanceR repülőgép, majd a keresésére induló IAR-330 Puma helikopter is.

A 86. légibázishoz tartozó MiG 21 LanceR repülőgép, amely légi járőrszolgálatot teljesített Dobrogea felett, 20:03-kor vesztette el a rádiókapcsolatot az irányítótoronnyal, és eltűnt a radarról Cogealac és Gura Dobrogea települések között.

Az IAR 330-Puma helikopter 20:21 körül szállt fel a MiG 21 LanceR repülőgép keresésére és mentésére. A helikopter öttagú legénységéhez a román haditengerészet két tengeri mentőszolgálatosa is csatlakozott. A helikopter elvesztette a rádiókapcsolatot az irányítótoronnyal, és 20:44 körül eltűnt a radarról. A Konstanca megyei Gura Dobrogei közelében zuhant le. Mind a MiG 21 LanceR pilótája, mind a helikopter hétfős legénysége életét vesztette – tájékoztatott a védelmi minisztérium.

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek