Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgáznak csütörtökön az érettségizők

A szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgáznak csütörtökön érettségizők.

Ezen az írásbeli vizsgán a következő tárgyak közül lehet választani: biológia, kémia, fizika, közgazdaságtan, filozófia, földrajz, informatika, logika, érvelés és kommunikáció, szociológia és pszichológia.

Pénteken az anyanyelvükből vizsgáznak azok a diákok, akik valamelyik nemzeti kisebbség nyelvén tanultak a középiskolában.

Az idei nyári érettségire több 134 ezren iratkoztak fel, több mint 119 ezren ebben az évben, 15 ezren a korábbi években fejezték be a középiskolai tanulmányaikat.

Az írásbeli vizsgák 9-kor kezdődnek, a termekbe fél 9-től lehet bejutni érvényes személyazonosító okmánnyal. A vizsga időtartama a feladatlapok kiosztásától számított három óra.

A vizsgafolyamatot térfigyelő kamerák rögzítik.

A vizsgák előzetes eredményeit július 8-án legkésőbb 12 óráig teszik közzé a vizsgaközpontokban és az oktatási minisztérium honlapján. Óvást személyesen a vizsgaközpontban vagy elektronikus úton lehet benyújtani július 8-án 12 és 18 óra között. A végleges eredményeket július 12-én függesztik ki. A listákon a diákok neve helyett egy egyéni kód jelenik meg.

Az oklevél megszerzéséhez az érettségizőknek három feltételnek kell együttesen megfelelniük: részt vettek a nyelvi és digitális készségeik felmérésén, illetve az összes írásbeli vizsgán; az írásbeli vizsgák mindegyikén legkevesebb 5-ös osztályzatot kaptak; az írásbeli vizsgák osztályzatainak átlaga legkevesebb 6-os.

A dolgozatok javítása digitálisan történik. A tételeket és a javítókulcsot az írásbeli vizsgák napján 15 óráig közzéteszik a subiecte.edu.ro honlapon. 

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek