Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A Victor Babeş kórháznál történtek kivizsgálását és a vétkesek felelősségre vonását sürgeti a miniszterelnök

Részvétét fejezte ki Florin Cîţu miniszterelnök a bukaresti Victor Babeş kórház mobil intenzív terápiás osztályán történt incidens miatt elhunyt betegek hozzátartozóinak, és az ügy gyors kivizsgálását, a vétkesek felelősségre vonását sürgette.

“Újabb tragédia történt Romániában: meghalt három beteg a Victor Babeş kórházban, egyelőre nem tudni, miért. (…) A jelenlegi információk szerint baleset történt, de az ügyben kivizsgálás indult” – fogalmazott a kormányfő hétfő késő este adott sajtónyilatkozatában.

Florin Cîţu részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak, majd elmondta, gyors és átlátható kivizsgálást kért az ügyben a belügyminisztertől, “mert mindenkinek, aki vétkes, felelnie kell”.

A kormányfő hozzátette, a koronavírus-járvánnyal vívott háborúban óriási nyomás nehezedik a kórházakra és ezeken belül az intenzív terápiás osztályokra. A társadalom valamennyi szereplőjének segítségére szükség van a járvány leküzdéséhez, az oltási kampány sikere meghatározó jelentőségű.

A miniszterelnök ugyanakkor arról biztosított mindenkit, hogy a hatóságok továbbra is mindent megtesznek az intenzív terápiás ágyak számának növelése érdekében.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek