Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Az európai projektek minisztériuma folyósította a szociális utalványok harmadik részét

Az európai beruházásokért és projektekért felelős tárca folyósította a szociális utalványok harmadik, 250 lej értékű részletét. A kifizetések összege 590.384.250 lejre emelkedik.

A tárca hétfői közleménye szerint a pénzt 2.358.359 romániai személy szociális kártyájára utalták át. Év végéig még egy 250 lej értékű részletet fognak folyósítani.

November közepéig azoknak is ki fogják állítani és kézbesíteni a szociális kártyákat, akik a támogatás második részletének utalása után léptek be a kedvezményezettek kategóriájába. A 250 lejes támogatás folyosítására esetükben november végéig sor kerül.

Marcel Boloş szakminiszter bejelentette, hogy a folyamat felgyorsításával megpróbálják még a téli ünnepek előtt feltölteni a szociális kártyákra a támogatás negyedik részletét. Emlékeztetett ugyanakkor, hogy novemberben a 2020 januárjában indított program keretében a nehéz anyagi helyzetben levő személyeknek újabb élelmiszersegély-csomagokat fognak szétosztani, amelyek 12 féle alapvető fogyasztási cikket tartalmaznak.

A júniustól kezdődően az év végéig kéthavonta nyújtandó, egyenként 250 lej értékű támogatásra a nélkülözésben élő és a szegénység kockázatának kitett személyek jogosultak. Ezt az összeget kizárólag élelmiszerek és meleg étel vásárlására használhatják a kedvezményezettek, az utalástól számított egy éven belül.

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek