Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Az éjszaka leple alatt jelent meg két új iPad: basic iPad és iPad Pro 2022

Két új iPad jelent meg az éjszaka leple alatt (ami nálunk a tegnapi nap délutánja volt). A sima, basic iPad, illetve a Pro széria frissített verziója.

Az Apple hosszú Keynotek helyett, egy kilenc perces videóban mutatta be az új tableteket. Ez merőben szokatlan és meglehetősen sok kérdést vonhat maga után. Miért?

Nincsenek hatalmas újítások?

Attól függ, hogy milyen elvárásaink vannak. Ezzel az erővel azt is mondhatjuk, hogy az új iPhonek sem hoztak újításokat. Ám ez így, ilyen formában nem igaz. Az iPadek esetében is hasonló a helyzet. Finomhangoláson esett át a 2022-es generáció, de semmi olyan dologgal nem tudnak, tudtak előrukkolni, amely gyakorlati változást hozna a felhasználók életében.

Az új iPad egy régi Air négyes?

Természetesen az új táblagépeket megnézve, úgy érezhetjük magunkat, mint akik pár éve egy új iPad Airt vásároltak, hiszen javarészt az Air négy házára épült az új iPad is. A fő változás az az, hogy 10.2-ről 10,9-re nőtt a képernyő átmérője. Ez számít grandiózus újdonságnak, de tegyük hozzá, hogy jelenleg a táblagép piac nem képes hatalmas újdonságokkal előrukkolni.

Ami egy kicsit fájdalmas pont, hogy az új iPad nem M1-es vagy M2-es processzorral érkezik, hanem A14 Bioniccal, amely előrelépés az elődökhöz képest, de teljesítménye nem ér fel az M1-hez vagy M2-höz.

Az előlapi kamera a lényeg:

Én nem tudom, hogy ti mire és mennyit használjátok az iPadeteket (azt sem tudom, hogy van-e egyáltalán iPadetek), de fontos azt megemlíteni, hogy végre-valahára az Applenek sikerült meglépnie azt a problémát, amiről már olyan sokat beszéltek a tesztelők: az előlapi kamera végre a képernyő fölé került. Végre.

5G, ötgé mindenek fölött:

Bár az én iPadem nem egy celluláros verzió, az internet sebesség nagyon fontos ebben a műfajban, így nagyon örömteli, hogy az 5G-t végre van lehetőségük a fogyasztóknak mobilinternetből is a legjobbat, legszélesebb sávút használni.

Új billentyűzet, ami majdnem olyan, mint a régi:

Bemutattak egy új billentyűzetet is, ami gyakorlatilag olyan, mint a régi (billentyűk szempontjából). A különbség mindössze annyi, hogy ezúttal a tablet billentyűzetének a tokja másként viselkedik. Korszakalkotó? Aligha.

iPad Pro 2022

Az iPad Pro messzemenően nem hozott annyi újdonságot, mint a sima iPad. Az embernek a kis reklámfilmet végignézve az volt az érzése, hogy ezután már iPhonek helyett/mellett az iPadedet is videózásra kellene használnod. (Amúgy ki fotóz 2022-ben iPaddel???).

Természetesen az 5G és a WiFi 6 itt is adott, de ebben semmilyen luxust nem érzek.

Apple Pencil, ezúttal már távolabbról is érzékel:

Aki fogott már Samsung telefont (Notet például) a kezében, annak feltűnhetett, hogy a telefon pár centiméterről érzékeli, hogy merre tart a ceruza. Ezúttal ezt is megtanulta az iPad.

Stage Manager:

Végre valami igazán Pro dolog. A kérdés, hogy kinek is volt erre konkrétan szüksége. Végre az iPad Pro-n is megjelent a stage manager, vagyis akárcsak a Macbookok, laptopok esetében, itt van lehetőség igazi multitaskingra. (Az már kérdéses, hogy ez milyen hatásfokkal működik…).

M2, ahogyan az egy Pró géphez illik:

Eltérően a sima iPadtől, az iPad Pro megkapta az M2-es processzort.

Árak:

Bár ezek természetesen eltérőek lesznek hazánkban, de az iPad Pro (11 inch) 799 dollárba, a 12,9 inches pedig 1099 dollárba kerül.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek