Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bejutott Simona Halep a madridi WTA torna nyolcaddöntőjébe

Bejutott Simona Halep a 2.549.105 euró összdíjazású madridi salakpályás tenisztorna nyolcaddöntőjébe, miután vasárnap 6:0, 6:4-re legyőzte a kínai Cseng Szaj-szajt.

A világranglista harmadik helyén álló Halepnek 1 óra és 19 perc játék után sikerült nyernie.

A román lány egyértelműen uralta az első szettet, egyetlen játékot sem engedett át ellenfelének, akárcsak egy körrel korábban, a spanyol Sara Sorribes Tormo ellen.

A második szettben Halep 3:0-lal ment, amikor kiengedett, egyre több ki nem kényszerített hibát vétett, és a kínai lány 3:2-re felzárkózott. Simona újra rákapcsolt, 5:2-re elhúzott, és kihagyott egy meccslabdát. Ismét hibázott és ellenfele – akárcsak a tizenhatoddöntőben – 5:4-re feljött. Halep végül nem kockáztatta a döntő játszmát, 6:4-re behúzta a szettet.

Halep az első és a második adogatását is jóval nagyobb arányban érvényesítette, több nyerője volt (19-11), de több ki nem kényszerített hibát is vétett (24-23).

A konstancai teniszező eddigi játékával bebiztosított magának egy 34.048 eurós csekket és 120 WTA pontot.

A román lány következő ellenfele a belga Elise Mertens és a kazah Jelena Ribakina közötti találkozó győztese lesz.

Simona Halep két alkalommal, 2016-ban és 2017-ben is elhódította a madridi trófeát, illetve ezen kívül még kétszer jutott döntőbe: 2014-ben az orosz Marija Sarapovával, 2019-ben pedig a holland Kiki Bertensszel szemben maradt alul.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek