Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Csíkszeredában nyitottak a fiatalok irányába: Véget ért a 2022-es Cloud Youth Festival

Új fesztivállal bővült a csíkszeredai fesztivál felhozatal, hiszen május elején, konkrétabban május 6-8 között, szervezték meg első alkalommal a Cloud Youth Festivalt.

Az elmúlt években gombaszerűen terjedtek el a jobbnál-jobb fesztiválok Erdélyben, nagyon sokan fordítottak figyelmet a bulik mellett a fiatalság képzésére is. Ez a fesztivál azonban egészen más, hiszen itt maga a képzés, a beszélgetés, a diskurzusok kerültek előtérbe, csak ezután következtek, a javarész kevésbé ismert, ám igencsak érdekes zenei előadók.

Jómagam előadóként

Én is meghívott előadó voltam, a közösségi média panelben a FOMO érzésről adhattam elő a fiataloknak. Bár nem vagyok pszichológus, így ilyen megközelítésből nem tudtam beszéli a közösségi média okozta szorongásról, újságíróként jómagam is tapasztalom nap, mint nap a Z és Y generációsok problémáit. A szervezők nagyon felkészülten és profin fogadták az előadókat, gyakorlatilag a rendezvényt megelőző pár napban az összes fontosabb adminisztratív problémát sikerült megoldanunk, hihetetlenül operatívan.

Bár elsőre az ember, főleg, aki nem volt ott, azt mondhatja, hogy ez a rendezvény is olyan, mint a csíkszeredai városnapok, vagy a könyvvásár, mindössze kicsit más a marketingje. Természetesen erről az oldalról is megközelíthetjük, de szerintem a tény magáért beszél, hogy végre Csíkszeredában is sikerült megszervezni egy olyan rendezvényt, ahol a fókusz egyértelműen az oktatáson, illetve a tudásmegosztáson van!

Az elmúlt két évben számos online előadás hallhattunk, rengeteg olyan beszélgetésen vehettünk részt, amely a fiatalabb generációnak szólt, de egyértelműen mindannyiunknak hiányoztak a személyes, fizikai találkozások, szerettük volna visszakapni az életünket. Számomra ez a rendezvény volt az, amely egyértelműen visszahozott az életbe, és egyértelműsítette velem, hogy újra itt a nyár, és ha minden jól megy, kezdünk visszaállni a régi kerékvágásba…

Természetesen a panelbeszélgetések mellett a székelyföldi kézműves márkák is helyet kaptak a fesztivál területén, számos olyan márkával találkozhattunk újra, amelyekről korábban hallhattunk, vagy olvashattunk.

Jobban belegondolva sajnálom, hogy a fesztiválon csak egy napig tudtam ott lenni, hiszen meg vagyok győződve, hogy a pénteki kezdőnap, illetve a vasárnapi zárónap is legalább olyan izgalmas és színes volt, mint a szombati.

Várom a rendezvény újabb kiadását, hiszen a mostani pár nap alatt, gyakorlatilag teljesen megtelt élettel a csíkszeredai Központi Park, ezzel is egyértelműsítve, hogy igenis, szükségünk van egy ilyen típusú rendezvényre!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek