Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Egy rossz mozdulat és a novemberi hónapomat meglőtte a Black Friday

Na nem úgy kell ezt elképzelni, hogy depresszióba zuhantam. Eddig. Sokkal inkább úgy, hogy leégtem. Ez volt a mohóságom ára. Áron, egy olvasói történet.

Múlt pénteken, akárcsak sokan mások, úgy döntöttem, hogy nem bízom a dolgokat a véletlenre és vásároltam magamnak ezt-azt. Jócskán.

Nem csak elektronikai eszközökről van szó, hanem ruházatiról, sőt pár fontosabb élelmiszerről is. A pénteki napom azzal telt gyakorlatilag teljesen, hogy figyeltem a leárazásokat és a lehető leggyorsabban reagáltam rájuk. Csomó dolgot megvásároltam, ezeknek jó részét a futár még nem szállította ki, és ezzel tacsra is vertem az egész havi költségvetésemet. Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy egy buta egyetemista vagyok, aki a szülei pénzét költi, le kell mindenki lombozzak. Nem erről van szó. Sokkal inkább egy kicsit kétségbeesett pályakezdőről van szó. Ez lennék én.

Az olcsó mindig drága…

Már kisebb koromban megtanultam, hogy az igazán olcsó dolog mindig drága. Miért? Mert nem tart, meg könnyedén elromlik, megromlik és aztán ott a baj. Ezért szeretem a minőségi dolgokat, nem is szoktam bóvlit vásárolni.

A felvetéssel alapjába véve egyet is tudok érteni, a legfőbb problémám az volt, hogy porszem került a gépezetbe, és kész, meg is történt a baj. Cashflow problémáim lettek divatosan fogalmazva. Gyakorlatiasabban fogalmazva: leégtem.

A Fekete Péntek egy full átverés:

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy nem vagyok egy ős- Black Fridayos. Régebben is rá-rá néztem az ajánlatokra, de mindmáig nem vásároltam semmit. Most azonban azt hittem, hogy megütöttem az ötöslotót. Mindent, amin az leszállított árcímkét megláttam, vágtam is be a kosárba, hiszen most kell megvenni, most ameddig még olcsó.

Rá két napra egy-egy oldalon megjelent a Fekete Péntek utáni leárazások ideje és a cuccok fele ugyanannyiba került, mint azt megelőzően. Engem pedig az agyvérzés kerülgetett.

2022-es Black Fridayről szóló videónk

Pedig természetesen számtalan helyen utána olvashattam volna a dolgoknak. De nem tettem, hiszen azt hittem, már mindent tudok róla. Nagyon nem szakítok az akciókkal, hiszen 5-10% nem számottevő, de sok kicsi sokra megy alapon, nem adtam fel.

Végső konkluzió:

A megrendelt termékek egy részét vissza fogom küldeni, illetve már vissza is küldtem. Nem a legkörnyezetbarátabb történet, de tanulópénz helyett, jelentősen jobb opciónak ígérkezik. A mostani dologból tanulva úgy döntöttem, hogy a jövő éve(k)ben nem fogok hasonló eszeveszett vásárlásokba belefogni.

Áron célja az volt, hogy felhívja az olvasók figyelmét arra, mennyire könnyen át tudják verni az embert.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek