Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ez lehet a legnépszerűbb fesztivál idén?

Az idei év lehet talán a fesztiválok és más események egyik legvirágzóbb éve. Így a vírus után, ez az első év, amely lehetőséget nyújt arra, hogy ismét rendezvényeket szervezzünk. Ezekből van is bőven most, ugyanis megszerveznek minden fesztivált, városnapot, bálokat, bulikat, és mindent, ami belefér az anyagi keretbe – még ha nem, akkor is. Fesztiválok terén például rengeteg lehetőségünk van. Ezért is jött az ötlet, hogy egy felmérés keretein belül megtudjuk, melyik a legnépszerűbb fesztivál ebben az évben. 

 A felmérésből egyéb érdekes információk is kiderültek a témában. Megtudtuk például, hogy a megkérdezettek közül a legtöbben azért szeretnek fesztiválozni, mert ilyenkor töltik el a legjobb időket a barátaikkal, vagyis a társaság, a baráti kör a fő indoka az egésznek.

Persze, nem sokkal marad el e mögött a koncertek, mint indok, és az a bizonyos fesztivál hangulat, amit mással nem lehet helyettesíteni. A válaszokat látva kellemes volt olvasni, hogy igenis nagyobb hatása van a barátokkal eltöltött időnek, mint bármilyen koncertnek – még akkor is, ha az előadó éppen álmaink énekese.

A felmérés azon kérdésére, hogy „melyik fesztiválon leszel ott idén”, a legtöbben Vibe-ot válaszoltak. Lényegesen többen kattintottak erre az opcióra, mint bármelyik másra. A második helyen a Tiltott fesztivál végzett, a harmadikon pedig fej-fej mellett az EGYFESZT és Tusványos (ami köztudottan nem egy fesztivál, de eléggé afelé hajaz, és sokan írták a megkérdezettekből az Egyéb opcióhoz, ezért nem hagyhattam ki). Szintén ide tartozik, hogy az a fesztivál, amelyikre a válaszolók rendszeresen visszajárnak, az is a Vibe. A felmérés szerint tehát kiderült, hogy a megkérdezettek körében a Vibe a legnépszerűbb fesztivál idén.

A válaszadók 18-24 év közötti fiatalok voltak, az a réteg, aki a legtöbbet jár bulizni, és fesztiválozni. 

 Azt gondolnánk, hogy idén, a nagy gazdasági válság, és a hatalmas áremelkedések évében, egyre kevesebb és kevesebb eseményt szerveznek meg; viszont ezt felülírja a posztcovid időszak első olyan éve, amikor végre korlátozások nélkül élhetjük életünket.

Ezt ki is használják a fiatalok és bepótolják azt az elvesztegetett két évet. Ugyanígy, a rendezvényszervezők is valami nagyot akarnak idén alkotni, így tehát olyan előadókat hívnak meg az eseményekre, hogy senki ne tudjon nemet mondani rájuk. Lássuk be, sokan nem is akarnak nemet mondani, mert megtanultuk a COVID alatt, hogy használjuk ki a lehetőségeket, mert ki tudja, hogy alakul jövőre.

Tornai Anett

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek