Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Folytatja a DIICOT a Tate testvérek informatikai eszközeinek átvizsgálására

Ismét bevitték csütörtök reggel a Tate testvéreket a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) székhelyére, hogy jelenlétükben vizsgálják át a decemberi házkutatás során lefoglalt informatikai eszközeiket.

A DIICOT bejáratánál egyikük azt mondta, hogy az ügyészeknek nincsenek bizonyítékaik ellenük, azért hurcolják meg őket, mert gazdagok.

A Tate fivérek lakásán december végén végzett házkutatás alkalmával lefoglalt számítógépek, laptopok, táblagépek, telefonok, videófelvételek átvizsgálását szerdán kezdték el az ügyészek.

Andrew és Tristan Tate ellen bűnszervezet létrehozása, emberkereskedelem és nemi erőszak gyanúja miatt indult vizsgálat. Ugyanebben az ügyben két fiatal nőt – egy volt rendőrt és Andrew Tate barátnőjét – bűnsegédlettel gyanúsítanak. Valamennyien előzetes letartóztatásban vannak 2022. december 30-ától.

A DIICOT szerint a brit állampolgárságú Tate testvérek lányokat kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek. A “loverboy’ módszert alkalmazták, azaz szerelmet színlelve hálózták be a lányokat, akiket aztán egy Ilfov megyei házban tartottak fogva, és különféle módszerekkel videók készítésére kényszerítették őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert. A vádhatóság szerint az egyik gyanúsított meg is erőszakolta az egyik lányt.

A nyomozás során a DIICOT ügyészei lefoglaltak a Tate testvérek által Romániában birtokolt tíz ingatlant (lakóépületeket és telkeket), valamint 15 luxusjárművet: három Porsche, két BMW, két Ferrari, egy Aston Martin, egy McLaren, egy Lamborghini és öt Mercedes autót.

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek