Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gondolatok a 2020-as évről, karácsonykor (VENDÉGPOSZT)

A következő írás egy olyan olvasónktól érkezett, aki már a kezdetektől olvassa az Erdélyi Hangot! Számára ilyen volt a 2020-as év.

Közeledünk a 2020 végéhez, közeledik végre 2021…

Mindenképp szerettem volna cikket írni az Erdélyi Hangra onnantól kezdve, hogy megjelent, de mindig vártam a megfelelő pillanatot. Végre úgy érzem elérkezett.

Úgy érzem, hogy az év végi ünnepek kitűnőek ahhoz, hogy mérlegeljünk, és új évi fogadalmakat tűzzünk ki célul.

Mindannyiunk számára nehéz volt. Mindannyiunkat érintett közvetett, vagy közvetlen módon a vírus. Mindannyiunknak nagyon sok terve volt erre az évre, de végül azért kell hálásak legyünk, mert itt állunk a karácsonyfa körül, az év végéhez közeledve.

Ha véletlenül nem te vagy Jeff Bezos, vagy Elon Mask, nem hinném, hogy azt tudnád mondani, hogy minden terved megvalósult ebben az évben. (Bár azt gondolom, hogy még nekik se valósult meg minden…).

És mindezek ellenére, a föld tovább forog, és az emberek alkalmazkodtak a jelenlegi helyzethez, és megpróbáltak új dolgokat kialakítani, új módszereket kifejleszteni arra, hogy az eddig megszokott dolgokat véghez tudják vinni. Megszokottá vált az év során, hogy inkább házhoz rendelünk dolgokat, ahelyett, hogy leemeljük őket a polcról, vagy a családunkkal videóchateljünk, ahelyett, hogy meglátogatnánk őket. Én így fogok idén kántálni: videóchaten, FaceTimen és Whatsappon.

Egyesek közülünk elvesztették szerettüket, szeretteiket az év során, akiknek a hiánya mindvégig ott tátong bennünk. Ezeknek az embereknek most a karácsony közeledtével különösképpen nehéz, egy jó szó, egy szeretetteljes tett most különösképpen jól jöhet.

Viszont egy valamit nagyon fontos, hogy megtanuljunk a jövőre nézve: ápoljuk a kapcsolatot azokkal, akik még köztünk vannak. Ne hagyjuk, hogy elszaladjon mellettünk az idő, és arra eszméljünk fel, hogy nem használtuk ki a lehetőségeket.

Az új évi fogadalmam tehát ehhez kapcsolódik, hogy minél jobb legyek, és minél többet tudjak másoknak is adni.

Azok a szerencsés emberek, akiknek most sem megy rosszul, osszák meg másokkal is, akik kevésbé szerencsések. Nincsen szükség anyagi áldozatra, hiszen biztosan mindannyiunk lakásában vannak olyan dolgok, amiket nem használunk, jó állapotban levő ruhák, amiket mi már nem használunk. Attól függetlenül, hogy mi már nem látjuk szükségét annak a ruhának, dolognak, mást megörvendeztethetünk vele, és más könnyen hasznát veheti. Ez csak példa, a határ a csillagos ég! Csak rajtunk múlik, hogy mi hozunk ki belőle, és valakinek az Angyala(i) lehetünk!

Gyertek, legyünk segítőkészek, mindannyian, lehetőségeinkhez mérten.

Mert hát ez a normális, nem csak most, hogy itt a karácsony!

Békés, boldog karácsonyt, és sikerekben és tervekben gazdag új évet! Olyan 2021-et, amilyent kívántok magatok számára!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek