Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hívd az ügynökömet! – Netflix sorozatajánló

Az elmúlt másfél hetet itthon töltöttem (bárányhimlős lettem), így hosszú idő óta először lehetőségem volt netflixezni. Így bukkantam rá az egyik legjobb sorozatra: Dix pour cent című sorozatra!

Aki szereti a francia kultúrát és humort, annak ez egy kihagyhatatlan sorozat (fent van az itthoni Netflixen is, angol felirattal).

A sorozat érdekessége az, hogy teljesen átlagosnak mondható hétköznapjait mutatja be egy ügynökségnek, hihetetlen jó humorral. Ahogyan azt sokan gondolhatjuk, egy ügynökség élete egyáltalán nem számít hétköznapinak, ez pedig hatványozottan igaz, ha egy francia sztárügynökségről van szó. Minden részben van valamilyen dráma, de nem az a Szulejmán-féle, hanem valami reálisnak ható, az üzleti életben fontos szerepet játszó probléma. Ezeket a problémákat próbálják megoldani az ügynökök ki-ki a saját módszerével.

A sorozat egyértelműen a bohém hangulatával, csodaszép párizsi vágóképeivel nyerte el a tetszésemet. Bár az első két része az első évadnak nagyon unalmasnak tűnhet, higgyétek el nekem (lassan befejeztem az ötödiket is), hogy nagyon gyorsan össze fog állni a kép, és azután már nincs megállása.

A sorozatban olyan színészek is felbukkannak, mint Grégory Montel, Camille Cottin vagy a sokak által ismert Philippine Leroy-Beaulieu.

A filmet az IMDb is 8,3-ra értékeli, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy van benne konkrét tartalom is a szórakoztatáson kívűl.

Ha láttad az Emily in Paris-t, de szeretnél egy igazi francia sorozatot is megnézni, akkor egyértelműen ezt tudom ajánlani az esős őszi napokra!

À bientot!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek