Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hogyan járjunk el nyáron el szórakozni úgy, hogy a COVID újra fellángolt?

Ha mostanában valaki Facebookot pörget, könnyen elkaphatja egy szorongó, idegölő szomorúság. Lépten, nyomon COVID-pozitív ismerősök számolnak be arról, hogy a nyár közepén megfertőződtek. Ez pedig nagyon rossz konstrukció, főleg most, hogy az ember gyermeke kirándulni, fesztiválozni menne.

Valószínű, hogyha két évvel ezelőtt megkérdeztél volna, hogy hogyan lehet az augusztust kimaxolni, rávágtam volna, hogy lehetőleg otthon, szűk társaságban, mindenféle összejövetelt, tömeget elkerülve.

Azóta azonban eltelt két év. Két idegőrlő és sok szempontból nehéz év. A húszas éveimből két nagyon fontos év, amit soha senki nem fog visszaadni nekem. 2022-ben a COVID azt hiszem, hogy egészen mást jelent már, mint két évvel ezelőtt. Kétségkívül egy nagyon fertőző és nagyon sok ember számára hihetetlenül komoly betegség, ám azt is érdekes figyelembe venni, hogy az orvostudomány rengeteget tanult, tapasztalt a témában az elmúlt két évben.

Óvatosan bulizz és mérd fel a rizikót: könnyen megeshet, hogy COVID-os leszel…

Bár most minden észérv azt mutatja, jobb, ha lehetőség szerint otthon maradsz és nem mész sehova, nem bulizol nagy tömegben, ezután kezdődik csak az Untold, éppen folyik a Tusványos és társai. Ezekről pedig nagyon nagy kár lenne lemondani, nem is tudom jó szívvel ajánlani.

Fontos azonban az, hogy mit és mennyit, illetve milyen körülmények között fogyasztasz. Nagyon rossz most az, ha egymás után iszunk, eszünk, stb. Ugyanígy a mosatlan gyümölcs és mocskos kéz kombó nagyon rizikós story lehet. Ez pedig azt is jelentheti, hogy piff-puff 10 napra vége a nyárnak. Az odafigyelés elengedhetetlen, nem feltétlenül félni kell, elég ha körültekintőek vagyunk.

Ugyanennyire fontos az is, hogy mennyire van leharcolva az immunrendszered, ha nagyon ki vagy fáradva, nagyon kemény bulisorozat van a hátad mögött, akkor könnyen leverhet bármi, nem csak a COVID.

LÉÉCI, ha beteg vagy, esetleg annak érzed magadat, ne bulizz!

Tudom, pontosan tudom milyen az, ha a kedvenc fesztiválodról, bulidról, összejöveteledről azért maradsz le, mert beteg vagy. Ettől függetlenül is arra szeretnélek megkérni, hogy ne bulizz, ne járj nagy társaságba, ha beteg vagy, annak érzed magad, esetleg van egy pozitív COVID teszted. Bár azt is tudom, hogyha beteg vagy, akkor átértékelődik benned minden, mégis jó ha megpróbálod átérezni az egészséges emberek érzéseit…

A járvány megint nagyon tombol, a kórházak elkezdtek megint megtelni, mi pedig azon gondolkodunk, hogy meddig lehet ezt még húzni, hogy lehetne megoldani, hogy mindenhol ott legyünk, mégis lehetőleg ne legyünk betegek… Kemény és igencsak veszélyes játék ez. Remélem, hogy megússzuk és tényleg minél kevesebb új beteg lesz az elkövetkezendő időszakban.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek