Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Iohannis: Az iskolák helyzete jó, nagyon fontos, hogy továbbra is betartsuk a korlátozó intézkedéseket

Jónak minősítette az iskolák helyzetét csütörtöki sajtóértekezletén Klaus Iohannis, de hozzátette: nagyon fontos, hogy továbbra is betartsuk a korlátozó intézkedéseket.

Az államfő emlékeztetett: február 8-án a diákok 70 százaléka, több mint kétmillió tanuló fizikai jelenléttel kezdte a második félévet, tízezer iskolában a zöld, hatezerben a sárga forgatókönyv szerint tanítanak.

Hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy továbbra is betartsuk a korlátozó intézkedéseket.

“Reálisaknak kell lennünk, a járványnak még nincs vége. Még ha szerencsére a korlátozó intézkedések a fertőzöttek számának a csökkenéséhez vezettek is, sajnos nem mondhatjuk azt, hogy megúsztuk a járványt. A továbbiakban is rendkívüli fontos tiszteletben tartani a megszabott korlátozásokat, hogy továbbra is felelősen viselkedjünk, és most valóban van egy nagyon komoly okunk erre, hisz itt vannak a gyerekek, akiknek lehetőséget kell teremtenünk, hogy fizikai formában járjanak iskolába. Minél inkább betartjuk a korlátozó intézkedéseket, annál kevesebb új beteg lesz, és annál jobb körülmények között zajlik majd az oktatás”- magyarázta Iohannis.

Az államfő megbeszélést folytatott csütörtökön Sorin Cîmpeanu tanügyminiszterrel. 

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek