Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Iohannis elmondása szerint nincsen egyértelmű győztese a választásoknak

Az eredmények azt mutatják, hogy nincs egyértelmű győztese a parlamenti választásoknak, és az alacsony részvétel okait is alaposan meg kell vizsgálni – jelentette ki hétfő este az államfő.

Klaus Iohannis összevetette a vasárnapi eredményeket a pártok által a négy évvel ezelőtti választáson elért eredményekkel. Rámutatott, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 2016-ban a voksok 20 százalékát szerezte meg, most pedig 25 százalékos eredményt ért el, “tehát egyértelmű a növekedés”, a Mentsétek meg Romániát Szövetség négy éve 8 százalékon volt, a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártjával (PLUS) közösen pedig ezúttal a voksok 15 százalékát szerezte meg, “ami szintén egyértelmű növekedést jelent” – mondta. “A PSD, amely 2016-ban a szavazatok 45 százalékát kapta, drasztikusan visszaesett 29 százalékra” – tette hozzá.

Az alacsony részvétel kapcsán az államfő megjegyezte, ez arra utal, hogy sokan vagy nem jutottak elegendő információ birtokába, “vagy elégedetlenek velem, a pártokkal, a teljes politikai osztállyal vagy bizonyos intézkedésekkel”.

“Az okokat tisztázni kell, és eltökélt vagyok abban, hogy a következő időszakban az új kormánnyal közösen maximális komolysággal megvizsgáljuk ezeket a kérdéseket” – mondta még az elnök.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek