Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Iohannis: Románia teljes szolidaritást vállal a barátjával és szövetségesével, Lengyelországgal

‘Románia teljes szolidaritást vállal a barátjával és szövetségesével, Lengyelországgal’ – írta a Twitter-oldalán kedd este Klaus Iohannis, arra a hírre reagálva, hogy két rakéta csapódott be lengyel területen az orosz határ közelében.

Az államfő aggasztónak nevezte ezeket az információkat. Közölte, hogy az ország vezetése kapcsolatban áll Románia partnereivel és szövetségeseivel. ‘A NATO vagyunk’ – írta Iohannis.

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba – közölte a Radio Zetre hivatkozva a Reuters. Az incidens az ukrán városok elleni támadások közben történt.

Andrzej Duda lengyel elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő rendkívüli tanácskozást hívott össze az államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Irodában (BBN) – közölte kedd este a lengyel kormányszóvivő.

A Pentagon egyelőre nem tudja megerősíteni azokat az értesüléseket, miszerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen az ukrán határ közelében.

Az orosz védelmi minisztérium kedd este közölte: provokációnak minősülnek azok a lengyel médiajelentések, valamint a lengyel hivatalos nyilatkozatok, amelyek szerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen, ezek célja eszkalálni a konfliktust.

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek