Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Január utolsó hetében országszerte enyhébb lesz az idő az ilyenkor megszokottnál

Január utolsó hetén országszerte enyhébb lesz az idő az ilyenkor megszokottnál, ezt követően azonban február 20-áig az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő négy hétre érvényes előrejelzéséből.

Január 23-a és 30-a között a sokévi átlagnál magasabb hőmérsékleti értékek várhatók országszerte, délnyugaton bőséges, az ország többi részén – főleg északnyugaton – azonban az átlagosnál kevesebb csapadékkal.

Január 30-a és február 6-a között az átlaghőmérséklet megközelíti az ebben az időszakban megszokottat, a Kárpátokon kívüli régiókban magasabb, a hegyvidéki területeken alacsonyabb értékekkel. A csapadékmennyiség a hegyekben enyhén meghaladja a sokévi átlagot, az ország többi részén megközelíti azt.

Február 6-a és 13-a között az évszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet Románia-szerte, az ország délkeleti felében az ilyenkor megszokottnál kevesebb csapadékkal.

A február 13-a és 20-a közötti héten országszerte az ilyenkor megszokottnak megfelelő hőmérséklet várható, és a csapadékmennyiség is a sokévi átlagnak megfelelően alakul – közölte az ANM. 

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek