Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kigyulladt és leégett egy bankautomata Medgyesen: a rendőrség szerint tolvajok megpróbálták kifogasztani

Kigyulladt egy bankautomata vasárnap hajnalban Medgyesen. A rendőrök szerint tolvajok megpróbálták kifosztani a bankjegykiadó automatát, de csak meggyújtaniuk sikerült, majd elmenekültek a helyszínről. Az elkövetőket még keresik.

A Szeben megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Elena Welter az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, vasárnap hajnali 4 óra körül járőröző rendőrök vették észre, hogy füst gomolyog egy bankfiók épületéből. Amikor bementek, már lángokban állt a bank előterében levő bankjegykiadó automata. A helyszínre kiérkezett tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat, senki nem sérült meg.

A medgyesi rendőrség első vizsgálatai szerint ismeretlen személyek behatoltak az épületbe, és megpróbáltak pénzt lopni az ATM-ből úgy, hogy egy fatárggyal elzárták a gép nyílását. Emiatt túlmelegedett a berendezés és lángra kapott – magyarázta Elena Walter.

Az okozott kár mértéke még nem ismert, a tetteseket keresi a rendőrség. Az ügyben lopási kísérlet miatt nyomoznak.

A Szeben megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Andreea Ştefan korábban azt mondta, a bankautomata teljesen kiégett, a benne levő pénz is lángok martalékává vált. “Senki nem emlékszik, hogy lett volna még egy ehhez hasonló tűzeset. Mondhatjuk, hogy premiernek számít a megyében” – fogalmazott. 

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek