Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Külügyminisztérium: öt román állampolgár volt érintett a magyarországi tömegbalesetben

 A külügyminisztérium vasárnap délután közölte, hogy az eddigi információk szerint öt román állampolgár – egyikük kettős állampolgár – volt érintett a Magyarországon szombat délután bekövetkezett tömegbalesetben.

A tárca közleménye szerint Románia budapesti nagykövetségének sürgősségi esetekben használható telefonszámán segítséget kért további két román állampolgár, akik érintettek voltak az M1-es autópályán Tatabánya és Budapest között történt karambolban.

A külügy adatai szerint tehát összesen öt román állampolgár érintett a balesetben, ketten kórházba kerültek. Egyiküket már kiengedték és hazatért Romániába, a másikat, aki súlyos sérüléseket szenvedett, még egy magyarországi kórházban ápolják, de túl van az életveszélyen.

Magyarország M1-es autópályáján, Herceghalom térségében szombat délután tömegbaleset történt. Egy személy életét vesztette, 39-en megsérültek, köztük tíz gyermek. A balesetben 42 gépjármű volt érintett, köztük öt kamion, 19 jármű kigyulladt az ütközések nyomán. A magyar rendőrség közlése szerint a tömegkarambolt lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a sztrádán a látási viszonyok – tájékoztatott a DPA.

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek