Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Már hivatalos: Bemutatta a Google a Pixel 6a-t, az 5a utódját!

Akárcsak a Samsung, Apple, a Google is minden évben megtartja az I/O konferenciáját, amelyben többek között újabb hardvereket mutat be.

Egyértelművé vált, hogy a középkategóriás telefonokra is szüksége van a piacnak, részben az árérzékeny fogyasztók miatt, részben pedig azért, mert nem mindenkinek az a legfontosabb, hogy négy kamera és bitagerős proci legyen a telefonjában.

A Google az újabb készülékével a középkategóriás készülékek szerelmeseit szeretné megszólítani, erről árulkodik a készülék ára is, amely, a tavalyi készülékkel megegyező áron, 449 dollártól indul.

A Google nem fukarkodott, a készülék előlapján egy 6,1 hüvelykes, AMOLED kijelző található, illetve megkapta az IP67-es csepp- és porállóságot is.

A készülék 6GB rammal és 128 GB belső memóriával lesz elérhető.

A készülék kamerarendszere megfelelő mindenki számára, 12 megapixel, f/1,7-es fényértékű dual-pixel szenzorral dolgozik, amihez optikai képstabilizálás is jár. A második kamera is 12 megapixeles f/2,2-es fényértékkel, ultraszéles látószöggel, akárcsak a másik két Pixel 6-ban. Az előlapra egy 8 megapixeles f/2,0-ás szenzor került, ez is megegyezik a Pixel 6-ban találhatóval.

A készülék az összes 2022-ben elvárható feauterre képes, van benne 5G adatkapcsolat, sztereó hanggal videófelvétel, és társai.

Július 21-től online rendelhető, július 28-tól pedig már megvásárolható lesz mindenki számára a következő országokban: Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Japánban, Puerto Ricóban, Szingapúrban, Spanyolországban, Tajvanon, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Egyelőre még nem tudni, hogy hazánkban milyen módon lesz megvásárolható hivatalos forrásból.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek