Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Orbán Viktor tusványosi beszédének öt legfontosabb pontja

Lassan három év kihagyás után, újra megszervezték a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort, ismertebb nevén Tusványost. A rendezvény egyik legfontosabb része, minden évben, Orbán Viktor beszéde. Idén mi is ott tolongtunk a tömegben, félve a napszúrástól, de figyelve a beszédre. Ennek a beszédnek a legfontosabb öt pontját foglaljuk össze.

A miniszterelnök már beszédének felvezető részében is elmondta, sajnos sok jóval nem tudja a hallgatóságot bíztatni…

Hanyatló nyugat

A miniszterelnök érdekesen kezdte mondandóját, amiben egyértelműen kifejtette, hogy olyan dolgok következtek be az elmúlt három évben, amire nem számíthattunk. Azt hihettük, hogy a tudomány annyira fejlett, hogy gyakorlatilag mindent képes kiküszöbölni, erre egy világjárvány pusztított a világban. Aztán azt gondolhattuk, hogy bizony háború már nem lehet a XXI. században, főleg nem Európában. Erre tessék, itt van a nyakunkon a háború, ami egyértelmű jele annak, hogy problémás időket élünk, emellett a nyugat hanyatlik. Az a hanyatlás már nem csak szellemi és demográfiai hanyatlás, mint az elmúlt száz évben, hanem anyagi és hatalmi.

Az egyik legnagyobb probléma, amelyet már most is érzünk a bőrünkön, az az, hogy a világ energiahordozóinak és erőforrásainak nagy része a nyugati civilizáción kívül esik. Ez pedig Magyarország számára dupla nehézséget jelent.

Az EU mindenki gázfogyasztását csökkenteni akarja, olyan módon, hogy amikor valakinek elfogy a gáza, elveszik attól akinek még maradt. A miniszterelnök ezt nemes egyszerűséggel Einstandnak nevezte.

A másik égető probléma, hogy jóval több a temetés, mint a keresztelő, ezáltal a világ népeit két csoportra lehet osztani: aki képes a biológiai fennmaradásra, meg aki nem. Mi a másodikba tartozunk, ami bár az elmúlt pár évben javult, jelentős fordulatot nem vett.

Poszt nyugat és a migráció kérdése:

A másik fontos téma, amelyről a miniszterelnök beszélt, az a migráció, amely kettéválasztotta Európát. Így fogalmazatott: “Ezek az országok nem nemzetek, népek konglomerátuma. Nem a Nyugat, hanem a poszt-nyugat. És 2050 körül be is következik a végső demográfiai váltás.”

Beszédében kiemelte, hogy Kelet-Európa más, ő nem szeretne “kevert fajú lenni”, számára ez nem lehetőség, hanem a végzet lenne. Bár mostanában nem esik szó a migrációról, a helyzet változatlan, Brüsszelben el is ítélték Magyarországot. Az ítélet végrehajtása a miniszterelnök szerint csak és kizárólag az ukrán háború miatt nem történt még meg.

A nagy nyugati Genderkérdés:

A következő fontosabb rész Orbán Viktor beszédében a genderkérdés volt. A miniszterelnök elmondta, hogy erről mostanában ugyancsak kevesebb szó esik, de ezügyben is bíróság elé vitték Magyarországot, még várják az eredményt.

Beszédében azt is elmondta, hogy a magyar emberek ilyenekre nem kaphatóak, belőlük maximum egy Transzilvániát lehet kiszorítani, magyarul az is Erdély.

Háború és a poszt-nyugat

Bár sok szó esett a bevándorlásról és a genderről is, kétségkívül az egyik legfontosabb kérdés a háború, hiszen egy Magyarországgal is szomszédos országban folyik. A miniszterelnök elárulta, a szankciók nem kényszerítették térdre Moszkvát.

A miniszterelnök a bírálókhoz is szólt, beszédében elmondta, hogy az őket bíráló országok közül egyik esetében sem kellett emberi életekkel fizetniük, azonban mi mindannyian, érintettek vagyunk, hiszen számításaik szerint már 86 emberi életet követelt a háború.

Orbán Viktor szerint a háború nem tört volna ki, ha a kritikus pillanatban Trump lett volna az amerikai elnök, és Angela Merkel a német kancellár.

A következő 4 évben kimaradni a háborúból

A rezsicsökkentés mellett a magyar kormányfő elmondta a jövőbeli terveit, amelyek között a kimaradás szó sokszor szerepel, vagyis kimaradni a háborúból, a genderőrületből, hiszen ezek azok, amelyekkel Magyarország előnyt tud nyerni maga számára.

A forint gyengülése a dollárt indirekt erősödését jelenti, nagyobb recesszióra számítanak az elkövetkezendő négy évben, a fő kérdés az, hogy lokálisan ki lehet-e maradni egy globális recesszióból…

Szeretné azonban az elkövetkezendő években erősíteni a határvédelemet, a családok védelmét, a hadseregfejlesztést.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek