Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

S ha mégis utolsó percre hagytad az ajándékok megvásárlását…(X)

Több olyan cikkem is született már, hogy nem, nem érdemes utolsó pillanatra hagyni. Persze tisztában vagyok azzal, hogy az elmélet és a gyakorlat csak a legritkább esetekben találkozik. Most pedig elolvasva az ajándékötleteket újabb 5 percet elvesztesz az ajándékok megvásárlására szánt időből…

Tegnap tettünk közzé egy ajándék összeállítást az Instagramunkra. Innen lehet inspirálódni és a Blaze üzletei Marosvásárhelyen és Kolozsváron még mindig nyitva vannak!

1.) Engedd el a nagyáruházakat, ha valami különlegeset szeretnél: 

A bevásárlóközpontokban rendszerint tumultus van, mindenki agresszív, és az eladók se tudnak a segítségedre lenni, ha úgy alakul. Ezért idén én a legtöbb ajándékot kisebb üzletekből vásárolom. Nagyon menő outletek vannak, ahol kedvetekre tudtok nézelődni, és még környezetbarát módon is szerzitek be az ajándékot.

Emellett a kisebb ékszerboltok a városban ugyancsak jobb választásnak bizonyulnak, mint azok, amelyek a plázában vannak!

2.) Ne költekezz túl! 

Mivel utolsó pillanatra hagytuk a vásárlást, ezért hajlandók vagyunk esetleg több pénzt elkölteni, és kevésbé körbenézni, mondván, hogy csak legyen már vége… Ez nagy hiba, ugyanis a végén mi húzzuk a rövidebbet, és fogunk kisebb túlzással éhezni januárban és februárban. Szánjuk rá azt az időt a vásárlásra, és inkább menjünk el 2-3 üzletbe, nézzük meg, hogy ott mit találunk.

3.) Ha azért hagytad utolsó pillanatra, mert ötleted sincsen, hogy mit vásárolj: 

Gyakorta történik, hogy az elmúlt években már minden olyan ajándékot megvásároltunk, amit lehetett. Vettünk kávégépet, kenyérsütőt, paplant, párnát és már egyszerűen nem tudjuk kitalálni, hogy mi lenne az, aminek örvendene. Erre az eshetőségre azt tanácsolom, hogy inkább vásárolj neki élményt (például uszodai bérlet, masszás, hétvége, repjegy,), esetleg több kisebb dolgot (különlegesebb csokoládé, jobb minőségű bor), vagy esetleg ajándékkártyát. Egy ajándékkártya egy üzletbe az mindig nyerő, szerintem. 

4.) Ha semmiképpen nem találunk már megfelelő ajándékot: 

Könnyen megeshet, hogy a szemfülesebbek, már mindent megvásároltak karácsonyra, ezért nekünk nem maradt a boltok polcain semmi értékelhető. Ilyenkor valami házilag elkészíthető dolgot lehet ajándékozni. Az internet tele van DIY videókkal, te is élvezed az elkészítés folyamatát, és a végeredmény is személyesebb lesz!

5.) Az gáz, ha “borítékot” adok? 

Igen, eléggé gáz, mivel ez azt feltételezi, hogy egyáltalán nem voltál hajlandó gondolkodni az ajándékon. Azt ajánlom, hogy inkább próbálj meg ajándékkártyát beszerezni, az valahogy még mindig sokkal személyesebbnek hathat, mint pénzt adni. 

+1 Jó tanács: 

Ne stresszeld végig az ajándékvásárlást! Ez senkinek sem tesz jót, se neked, mivel az agyad arra koncentrál, hogy ne robbanj fel váratlanul, se az ajándéknak, mivel valószínűleg higgadtan sokkal jobb dolgokat tudsz beszerezni.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek