Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SIC CARD új köntösben: online fesztiválkártyaként – igényelhető a székelyföldi diákigazolvány

Találós kérdés: online igényelhető, nem kerül pénzbe és csak előnyökkel jár a diákok számára, mi az? A megfejtés egyszerű, ez a SIC CARD, a székelyföldi diákok fesztiválkártyája.

A SIC CARD története nem most kezdődik, hiszen a székelyföldi diákigazolványt már 2013 óta igényelhetik a diákok. Az elmúlt tíz évben több ezren éltek a lehetőséggel és jutottak hozzá az ország első háromnyelvű, középiskolásokat is mozgósító kártyájához, mely az Európai Unió államaiban is elfogadott. Az ezzel járó kedvezmények mellett az egyéni azonosítóval ellátott kártya azért is népszerű, mert alkalmas a diákstátusz igazolására külföldön is, ráadásul 6 éves kortól 35 éves korig bárki igényelheti.

Lépést tartva a 21. századi oktatási környezetet érintő változásokkal, illetve a magas fokú digitalizációval, a székelyföldi diákigazolvány a 2023/2024-es tanévben már kizárólag online igényelhető. Az érdeklődők www.diakigazolvany.ro honlapon való regisztrációt követően, e-mailben kapják meg a fényképes igazolványt, amit akár telefonról is felmutathatnak, amikor igazolniuk kell aktív hallgatói jogviszonyukat.

A kártya célja mindeddig az volt, hogy kedvezményekben részesítse a székelyföldi diákokat különböző szolgáltatások igénybevétele esetén, és egy olyan aktív közösséget formáljon, melynek tagjai segítik egymást például a diákmunkák megszerzésében, ösztöndíjak, kedvezmények, diákoknak szóló programfelhívások felfedezésében. 

„Ezen túlmenően az online diákkártya most már fesztiválkártyaként is működik: a diákok akár fesztiválbelépőt nyerhetnek erdélyi és magyarországi fesztiválokra, továbbá néhány fesztivál esetében 10 százalékos kedvezménnyel kaphatják meg a fesztiválbelőpőjüket, ha rendelkeznek SIC CARD-dal. Mivel az igénylése nem kerül pénzbe, biztosan kijelenthető, hogy csak nyernivalója lehet mindenkinek, aki használja.” – fogalmazott Zsigmond József, a SIC CARD alapítója. 

Miért érdemes tehát a SIC CARD diákigazolványt igényelni?

  • Külföldön is elfogadják.
  • A legmenőbb erdélyi fesztiválok belépői válnak elérhetővé kedvezményes áron vagy nyereményként
  • Nem kerül semmibe: zéró befektetéssel juttat jelentős kedvezményekhez és nyereményekhez.
  • Aki székelyföldi diák, a kártyával igazolni is tudja, hogy egy kivételes közösség tagja. 

Érdemes figyelemmel követni a kártya hivatalos Facebook-oldalát, ahol fesztiválbelépőket nyerhetnek az időközönként meghirdetett akciók keretében az érdeklődők.

A program főtámogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek