Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Új AirPods Pró: A prók közül a legpróbb

Nem árulok el azzal nagy titkot, ha azt mondom, hogy fülhallgató tesztet írásban készíteni nagyon-nagyon bonyodalmas, ám tegyük hozzá, hogy ezt videóban bemutatni legalább annyira komplikált… Így most leírom a saját tapasztalataimat az új AirPods Pro kapcsán.

Fontos megemlítenem azt, hogy ez nem egy kölcsönkapott valami, ezt a fülhallgatót megvásároltam hivatalos forrásból Romániában. (Akarattal nem írom le a cég nevét…).

Előzmények:

Bár nem vagyok egy igazi techőrűlt, nem ez az első wirelesses fülesem az Almás cégtől. Korábban megvásároltam már a sima AirPods második generációját és mind a mai napig azt használtam. Egy bajom volt vele: elfáradt az aksija és egyre furcsább zajokat adott ki, amikor zenét szerettem volna hallgatni. Más választásom nem volt újat kellett vennem. De mit vegyek?

Természetesen szerettem volna az Apple háza táján maradni, de még így is volt két nap versenytársa a fülesnek: az AirPods 3. generációja, illetve az első generációja a Pro-nak amit még mindig árulnak mindenhol. Aztán megnéztem az árakat. Fej-magasan ez volt a legdrágább a fülesek közül, 1500 lejbe került, ami tegyük hozzá, hogy majdnem egy új iPhone SE ára. Ráadásul ez az 1500 lej önmagában is nehezen értelmezhető, hiszen nagyjából egy bő 500 lejjel volt drágább, mint a sima AirPods harmadik generációja, s nagyjából 300 lejjel az első generációhoz képest.

Végül üsse kő alapon azt mondtam, hogy legyen a legújabb és egyben a legerősebb is ebben a mezőnyben.

Hangzás:

Szerintem teljesen felesleges dolog lenne a Pro első generációjához hasonlítani. Aki első generációt használ (több barátom is, illetve több szerző is az EH-ról), az nem fogja azt a fülest erre cserélni. Sőt, valószínű, hogy semmire, egyszerűen azért, mert értelmetlen, azok a fülhallgatók még kitűnően működnek.

Egy kicsit furcsa dolog azonban a sima AirPodshoz is hasonlítani, ám ott legalább az elavulásnak, ezáltal a váltásnak is, van relevanciája.

A hangzást egy fejhallgatóval nem lenne érdemes összevetni, biztosan sokkal jobb hangzásra képes az AirPods Max, de a második generációs AirPodshoz képest én egy teljesen új élményt tapasztaltam. A zajszűrés, illetve zajátengedés egyszerűen olyan szuper funkciói ennek a fülesnek, hogy effektíve már csak ezért érdemes fülhallgatót vásárolni. Ha egy kábeles fejhallgatóhoz viszonyítom, akkor nagyjából 8-9-est kapna, ha az előző fülesemhez, akkor 10-est egyértelműen.

Desgin, formavilág:

Míg a második generációs fülessel többször megesett már, hogy kiesett a fülemből egy váratlan pillanatban, addig az új szilikonnal ellátott társa teljesen jó, megállja a helyét, még futás esetén is.

Szerintem ezt embere válogatja, de én azt tudom mondani, hogy a szilikonnal ellátott fülesek sokkal jobbak, sokkal személyreszabahtóbbak.

Kapcsolat:

Azt hiszem, hogy aki AirPodsot használ, annak ez egy teljesen új és kicsit értelmetlen része a cikknek. De aki tapasztalt már olyasmit, hogy akár csak egy tizedmásodpercre is, de megszakadt a kapcsolat a telefon és a füles között, az pontosan tisztába van vele, hogy mennyire idegesítő.

Itt ilyenről természetesen szó sincsen. A füles végzi a dolgát, az érintésre, nyomásra megfelelőképpen reagál, nem tudok neki felróni gyakorlatilag semmit.

Összegzés:

Ha wirelesses fülest szeretnél vásárolni és iPhoned van, akkor szerintem mindenképpen az AirPodsok háza táján kezdjél el mozogni. Itt biztosan, hogy időtálló fülest tudsz magadnak vásárolni, ami tényleg szász százalékosan kompatibilis a telefonoddal és nem utolsó sorban még a hangzásuk is egészen jó. Az, hogy milyen konkrétan a hangzása a fülesnek, azt szerintem egyértelmű, hogy az ára is eldönti. Én mindenkit a Pro-k irányába vinnék. Megéri a felárat, sokkal jobb a design, sokkal jobb a hangzás, de azt is érdemes szem előtt tartani, hogy 1500 lej egy fülesért bizony a jelenlegi helyzetben nem kevés, így mindenképpen jól gondold meg a vásárlást!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek