Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Új helyszínen és új élményekkel vár a VIBE Fesztivál

A szervezők és a házigazdák közös sajtótájékoztatóján elhangzott: a VIBE szimbólummá vált Erdélyben, és nagyban hozzájárul Maros megye kulturális, gazdasági és turisztikai életének felpezsdítéséhez.

Szerdán megnyitotta kapuit Erdély legnagyobb magyar fesztiválja, a VIBE, amely idén új helyszínen várja a résztvevőket. Az eső ellenére már a nulladik napon tömegek érkeztek a helyszínre.

A szervezők és a rendezvényt befogadó házigazdák csütörtökön, az első hivatalos fesztiválnapon tartották meg sajtótájékoztatójukat, ahol az idei változásokat és újdonságokat ismertették.

Rés Konrád-Gergely, a VIBE Fesztivál igazgatója kifejtette: az új helyszín teljes körű fesztiválélményt biztosít, mivel minden program egy helyen található, beleértve a Kolit, a nappali programokat, illetve a zenei és sportprogramokat is. 

„A fesztivál nagy pezsgést hoz a városba és a környező településekre is, ami abban is megmutatkozik, hogy VIBE-os résztvevőkkel van tele Marosvásárhely” – fogalmazott a főszervező. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a legnagyobb érdeklődés Jason Derulo amerikai világsztár szombati koncertje iránt mutatkozik, amelyre mintegy harmincezer résztvevőre számítanak. A fesztivál teljes idejére, akárcsak tavaly, több mint százezer bulizót várnak.

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere kiemelte, hogy a város mindig is az új ötletek és energiák bölcsője volt, akárcsak a VIBE fesztivál. A pezsgő kulturális életet igazolja a nemrég megjelent romániai city index, amely Marosvásárhelyt a kulturális élet szempontjából a hatodik helyre sorolja Romániában.

„Marosvásárhely számára a VIBE nemcsak egy rendezvény, hanem egy szoros partnerkapcsolat is, hiszen közösen több más rendezvényt is szerveztünk már, például május elsején és június elsején is. Ezt az együttműködést a következő években is szeretnénk folytatni” – hangzott el.

A VIBE Fesztivál szimbólummá vált Erdélyben és határain túl is, fontos szerepet játszik Maros megye kulturális életében. Ezt Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke hangsúlyozta a sajtótájékoztatón. „Nemcsak Marosvásárhelyen és a környező megyékben beszélnek a VIBE-ról, hanem egész Erdélyben, és még a határokon túl is. Ez egy olyan lehetőséget biztosít Marosvásárhelynek és Maros megyének, ami nemcsak most, hanem az év többi napján is idevonz embereket” – fogalmazott.


Marosszentgyörgy idén is tárt karokkal várta a VIBE Fesztivált, hangsúlyozta Sófalvi Szabolcs helyi polgármester, aki mindent megtett annak érdekében, hogy megfelelő új területet találjanak a rendezvénynek. A szervezők rendelkezésére szolgáló magánterület szántóföld volt, de pár hét leforgása alatt gyepesített, új fesztiválhelyszínt varázsoltak belőle. 

„Jó közösség van itt, barátságok születnek, olyan előadások vannak, amelyek hasznosak a fiatalok számára. És talán a szülők is nagyobb biztonságban tudhatják a gyerekeiket, akik a saját szülőföldükön fesztiválozhatnak” – tette hozzá a polgármester. 

A VIBE Fesztivál hatodik kiadásának fő helyszínei a MOL MAIN STAGE, a PETŐFI MAINSTAGE, az MVM ARÉNA, a KMDSZ BLACK BOX by GEDEON RICHTER, JÄGERLAND by Jägermeister, WEEKEND STAGE by UBM, illetve a GOOD WINES ONLY by CRUSH.

A VIBE KOLI programjainak fő támogatói a BCR, az INCUBE LANGUAGE SCHOOL és a CODESPRING, melyek önálló programhelyszínekkel is jelen vannak a VIBE Fesztiválon.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek