Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Újdonságokkal rukkol elő az Instagram: mesterséges intelligenciával szerkesztheted hamarosan a fotóidat

Nemcsak a képeket szerkeszthetjük majd meg, de akár saját matricákat is gyárthatunk a privát chatbeszélgetéseinkben.

Bár különböző filtereket már eddig is használhattunk a Meta felületein, a cég most újabb mérföldkőhöz ért, nemrég pedig bejelentette, hogy az Instagram hamarosan egy saját generatív mesterséges intelligenciával működő képszerkesztő, valamint egy matricakészítő funkcióval egészül ki. 

Bár azt még a Meta sem mondta meg, mikor lesznek elérhetőek az új funkciók, annyit már most tudni lehet, hogy a „restyle” névre keresztelt új tool segítségével teljesen új stílust és dizájnt kaphatnak a már meglévő fotók, a cég pedig egy általuk igen erősnek ígért generált mesterséges intelligencia szűrőt vet be annak érdekében, hogy minél esztétikusabb legyen a végeredmény. A felhasználónak nem kell hosszú percekig szerkesztenie ahhoz, hogy új képet kapjon, csupán néhány szóban kell majd leírnia a programnak, milyen stílusban szeretné látni az átszerkesztett képet. 

Nem ez az egyetlen újítás, a backdrop vagy háttér funkció segítségével a felhasználók egyedi háttereket szerkeszthetnek képeikre, így akár otthonunk nappalijában is készíthetünk olyan fotót, mintha éppen a Tádzs Mahal előtt állnánk. 

Jön még egy újítás is, a Meta felhasználói ugyanis saját tervezésű matricákkal kommunikálhatnak majd ismerőseikkel. Az új AI által generált matricákat a felhasználók az Instagramon, a WhatsAppon, a Messengeren és a Facebook Storyknál is használhatják. A Meta szerint az új funkció a jövő hónapban lesz elérhető, elsőként azonban csak az angol nyelvű országokban élvezhetik majd a felhasználók. 

Forrás: Refresher.hu

Nyitókép: DIDEM MENTE/ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek