Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vendéglátásban dolgozók tüntettek Bukarestben

Több százan tüntettek szerda este Bukarestben a Victoria téren a fővárosi hatóságok megszorításai miatt, mivel kedden úgy döntöttek: be kell zárni a vendéglátóipari egységek belső tereit.

A határozatukat azzal indokolták, hogy a városban egyre gyorsabb ütemben terjed a járvány.

A szálloda-, bár- és étteremtulajdonosok azonban elégedetlenek.

Egyrészt nem látják bizonyítottnak azt, hogy a szolgáltatásaik hozzájárulnak a betegség terjedéséhez, másrészt a kilátástalanság is aggasztja őket. „A választások nem járultak hozzá a vírus terjedéséhez?” – tették fel a kérdést a tüntetés szervezői, akik szerint 2900-an jelezték feléjük, hogy részt vesznek az eseményen és kb. ezren mentek el végül. A beszámolók szerint a vendéglátósok tüntetésén néhány művész is megjelent. A szervezők szerint folytatni fogják a tiltakozás-sorozatot, következő alkalommal pedig szombaton vonulnak utcára, és azt remélik, jóval többen lesznek majd. „Megválaszolatlan kérdések:

1. Hogy lehet minket bezáratni egyik napról a másikra?

2. Mi lesz a bérleti díjainkkal?

3. Mi történik az erre az időszakra vonatkozó járulékainkkal?

4. Mi lesz majd a raktáron lévő, romlékony árunkkal?

5. Milyen időszakra fizetik a kényszerszabadságot?

6. Segít minket az állam valamivel ebbe az időszakban?

7. Mi lesz a hiteleinkkel?” – fogalmazták meg kérdéseiket a vendéglátóipari egységek képviselői. Az érintettek úgy vélik, az ágazatban kb. 100 ezer munkavállalót küldhetnek szabadságra az év végéig, és kb. 3 milliárd euró veszteségre lehet számítani.

Agerpress, Mediafax

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek