Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikai mozifilm, amely a Netflixen is elérhető: Hustlers (HÉTVÉGI FILMAJÁNLÓ)

Megszokhattuk, hogy az amerikai mozifilmek egy nagy hányada általában csöpögős és itt-ott túl van színezve. A Hustlers nem ilyen. 2019-ben még csak a moziban lehetett látni, mára már a Netflixen is elérhető!

A film története 2005-2006 környékén kezdődik, főszerepben a Dorothy és Ramona. Dorothy, a fiatal, még kezdő sztriptíztáncosnő, aki nem eléggé ügyes, és ebből kifolyólag még nem is keres igazán pénzt a táncával. A tapasztalt, irtózatosan dörzsölt Ramona, ellenben rengeteg pénzt keres ekkor már, a férfiak bolondulnak érte! Ő a legsikeresebb a bárban.

Dorothy is sikeres szeretne lenni, ezért egyik este megkeresi Ramonát, aki lát jövőt a fiatal lányba, ezért megígéri neki, hogy segít sikeressé válni. Így kezdődik a kettőjük barátsága. A kapcsolatuk aztán a 2008-as gazdasági válság miatt megszakad, de 2010 fele újra összetalálkoznak, és úgy döntenek, hogy saját vállalkozásba kezdenek. Alapjában hasonlít az előző táncosnői állásukhoz, viszont most már csak a nagyhalakkal törődnek: elsősorban a Wall Street-en dolgozó dúsgazdag férfiakat bolondítják el egy-egy estére közösen, először csak ketten dolgoznak a vállalkozásban, később más lányokat is bevesznek, mivel egyre több a kliens, és egyre jobbak a technikáik.

A vállalkozás kivirágzik, mindegyik lány nagyon gazdag lesz közben, de 4 évvel később elkapja őket a rendőrség…

A történet több szempontból is szomorú és tanulságos, főleg most, hogy újra virágkorát éli a Koronavírus. Elgondolkodtató, hogy mennyire szomorú helyzetbe tudnak kerülni az emberek és mennyire kiszolgáltatottak tudnak ezáltal lenni. Az érem második oldala pedig egyértelműen az, hogy mennyire fontos, hogy az ember feltalálja magát a nehéz helyzetben is!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek