Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Attila és Aranka: párkapcsolat két felvonásban – 1. rész

Hogy melyek azok a témák, amelyekről ritkán vagy egyáltalán nem is beszélünk egy-egy haveri találkozás alkalmával? Például a párkapcsolatok és ezeknek az érzelmi része. Most megtörnénk a csendet egy párral. Következzék Attila és Aranka kapcsolata, Attila szemszögéből.

Reggel 8 óra van, vasárnap. Nagyon kemény volt a tegnapi buli, szokás szerint Berciékkel mentem, ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy túl sokat ittam… Pedig utálom, ha filmszakadásos az este.

Mégis megmaradt valami… Egy tánc, meg az illat. Igen, az az illat. A telefonomat keresem, de ahogy a fejemet felemelem, rögtön szédelegni kezdek, szóval biztos, ami biztos alapon, inkább visszafekszem az ágyba, nem szeretnék még ennél is nagyobb galibát csapni. Pár óra alvás után picit jobban érzem magam. Kimegyek a nappaliba, szúrós pillantások várnak, hogy becsaptam a bejárati ajtót, összerúgtam a cipőket az előszobában… A szüleim mindig haragszanak, ha bulizni megyek, mert tudják, hogy általában ez a vége. Ezért is járok lehetőleg ritkán… Mondjuk havi egyszer. 

Megtalálom a telefonomat, nézem a kivilágosodott képernyőt, két üzenet, egyik Bercitől, hogy „végre meglett az a csaj…“.

Bámulok magam elé.

Berci egy nagyjából 1.70 magas, picit kövérkés fiú. Eljár heti 1-2 alkalommal edzőterembe, ezért mindenki azt hiszi, hogy ki van gyúrva, de fenét, csak mindig egy számmal kisebb pólót hord. Nem is tudom, hogy miért járok ki vele… Amióta a legjobb barátomnak barátnője lett, alig találkozunk, jóformán nem is beszélünk, mert neki nincsen ideje, merthogy mindig a lánnyal kell foglalkozzon. Én pedig beletörődtem, s Berci úgyis itt lakik, nagyjából 10 percre tőlem, szóval inkább vele lógok, ha van időm… De általában nincs.

Most pedig, végre, ahogyan ő szokta azt mondani, „megdöntötte azt a lányt“, akit alig ismer, sőt ami rosszabb, nem is akarja jobban megismerni, hiszen neki nem az a lényeg. Mit kell vele beszélgetni? Majd a feleségével, de ez még csak a csaja, vagy micsodája. Hogy lehetnek ilyenek a lányok? Nem veszik észre, hogy az ilyen fiúkat „csak az érdekli“? Én bezzeg… Én rögtön leülnék a lánnyal beszélgetni, érdeklődnék, jobban megismerném, meg megismerne, mielőtt a takaró alá bújnánk. Nekem miért nem jön össze vajon? Hol van bennem a hiba?

Ráadásul én még olvasni is szoktam, meg moziba is járok, szóval lehetne simán közös témánk is. De bezzeg én! Én még Arankát se tudom megkaparintani, pedig Berci szerint ő aztán igazán “nem nagy falat”. Nem is érti, hogy mi tetszik nekem benne. Nem jár túl trendi ruhákban, nem is olyan vékony, mint ahogy azt sokan elvárják a lányoktól, és az arca sem szép. Legalábbis szerinte. Szerintem pont a picit teltebb teste és az a kicsit macira hajazó járása az, ami megkülönbözteti őt a sok glitterbe bújt csajtól. De valamiért lehet, hogy én nem jövök be neki? Pedig szerintem minden „elvárásnak“ eleget teszek. Nem úgy van, hogy egy lánynak biztonságra van szüksége, meg megértésre?

Bakker, lassan 19 vagyok, miért akarok én egyáltalán párkapcsolatot? Miért ennyire bonyolult minden körülöttem, és miért nem tudom én is lerendezni a dolgokat, ahogyan Berci?

Mindegy, még keményebben edzek, én is eljárok edzeni, ahogyan mások, kipattintom magam, kiteszek erről sok képet az Instára, aztán megnő majd a követőim száma is… De az nem megy egyik percről a másikra! Nekem ide valami gyors és hatékony megoldásra van szükségem. Lehet, hogy többet kéne olvassak a párkapcsolatokról? Kit tudnék megkérdezni? 

Felkapom a kabátomat, elmegyek szellőzni, ezt úgy sem tudom itthon senkivel megbeszélni, senki nem értené meg, és nem is akarom látni a sajnálkozó fejüket. Az most nem segít.  Alapjában nekem nem azzal van a bajom, hogy Bercinek összejött, s nekem pedig még nem. Hanem azzal, hogy Bercinek hogyan jött össze? Meg azzal, hogy Berci hogy csinálja? Nem értem, hogy hogy van ez, vannak nyertesek, meg vannak vesztesek ebben az életben? Valaha ez változni fog? Mitől függ, hogy kiből mi lesz?

Berci szerint ahhoz, hogy menő legyek nem kell szerelmet valljak a lányoknak, hiszen szerinte leszarják ezt, nekik nem arra van szükségük, hanem “egy jól kinéző kanira, mert kit érdekel, hogy te csúcsszuperokos vagy, ha szarul nézel ki, nem fog veled összejönni, senki nem akar beégni”.  Bár az is igaz, hogy könnyen meglehet, hogy nem is ugyanolyan lányok jönnek be nekünk. A szerinte menő lányok szerintem felületesek és nem is találok velük közös témát… Nekem azok a lányok jönnek be, akikkel lehet közös témát találni.

Mégiscsak, lehet, hogy írnom kéne Arankának. Vagy valami lovagias gesztust tegyek? Hogy fog felfigyelni rám és hogy nem leszek végre valahára a számára szürke kisegér?

A történetünk folytatódik.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek