Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beköszöntött advent és… Karácsonyi filmajánló – 1. rész

Íme, megjött az év utolsó hónapja, december. Mivel karácsony nagyon közeleg, úgy döntöttem, hogy az ünnepig minden hétvégén filmajánlót írok. Hátha másnak segítek ezzel ráhangolódni a karácsonyra.

Az első film, lévén, hogy még csak Advent első vasárnapját ünnepeljük holnap, az a Karácsonyi kalendárium (The Holiday Calendar) című film. Gondolom sokatoknak felugrott már Youtube-on hirdetésként. Jelentem, meg is néztem.

Nem kell nagy megfejtésekre számítani, hiszen nincsenek benne. Egy tipikus amerikai kommersz film. Viszont úgy gondolom, hogy kikapcsolódásnak első osztályú. A képi világa nekem nagyon tetszett.

Röviden, hogy miről is szól a film:

Egy tehetséges fényképész, aki jelenleg egy fotóstúdióban dolgozik, nagytatájától kap egy karácsonyi kalendáriumot, ami különleges módon megjósolja a jövőt. Minden éjfélkor kinyílik egyik ajtaja, s a benne levő figura szimbolikus erővel bír, és meghatározza a főszereplő napját. Váratlanul megérkezik a főhős régi barátja, és feltűnik egy orvos is, s mint általában a karácsonyi filmekben, itt is a szerelem határozza meg a cselekményeket.

Tisztában vagyok azzal, hogy sokatoknak nincsen Netflix előfizetése, viszont 30 napig ingyenesen kipróbálhatod a szolgáltatást, és hát mikor lenne nagyobb szükség jó filmekre, mint decemberben?

Jövő héten újabb filmmel jelentkezem! Addig is mindenkinek jó hangolódást!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek