Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ciolacu: Ausztria jobboldali kormánya ma úgy döntött, hogy szembemegy az Európai Unióval

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint az osztrák jobboldali kormány szembement az Európai Unió tagállami többségének akaratával.

A politikus csütörtökön arra reagált a Facebook-oldalán, hogy az EU Bel-és Igazságügyi Tanácsa elutasította Románia és Bulgária schengeni csatlakozását.

‘Az Európai Unió tagállamainak elsöprő többsége ma azt mondta, Románia megérdemli, hogy a schengeni térségben legyen! Az uniós tagállamok elsöprő többsége elismerte Romániának a cél elérése érdekében tett hihetetlen erőfeszítéseit! Köszönöm hazánk igaz barátainak! Sajnos, Hollandia konjunkturális szavazata mellett – amelyik leszögezte, hogy nincs Románia ellen – Ausztria jobboldali kormánya ma úgy döntött, hogy szembemegy az Európai Unióval’ – írta bejegyzésében a PSD elnöke.

Ciolacu úgy vélekedett, hogy Ausztria szavazata ‘karácsonyi ajándék Vlagyimir Putyinnak’.

‘Az európai egységre és stabilitásra ma súlyos csapást mért egy olyan állam, amely ezekben a nehéz időkben úgy döntött, hogy elhagyja európai bajtársait, és helyettük orosz érdekeket szolgál. Egyértelmű, hogy Ausztria elszakadt Európától. Ennek az abszurd szavazásnak bizonyára lesznek következményei Ausztriára nézve! Az európai államok nem fogják elfelejteni, hogy az osztrák jobboldali kormány mai döntése súlyos következményekkel jár az európai jövőre nézve. Romániának nincs szüksége Ausztria engedékenységére! Mi csak tisztességes bánásmódot akarunk, azt a tiszteletet, amelyik bármely más európai államnak kijár’ – olvasható a képviselőház elnökének bejegyzésében.

Ciolacu megköszönte az európai szociáldemokratáknak, hogy kiálltak Románia mellett, ugyanakkor kifejtette: a jobboldalnak szembe kell néznie ezzel a helyzettel, amely ‘óriási problémát okoz magának az Európai Uniónak’.

‘A jobboldali osztrák kancellár gesztusa az európai jobboldal kudarca is egyben, amely nem volt képes megoldani ezt a helyzetet. Egész Európa nekünk ad igazat, mindannyian tudjuk, hogy most az igazság Románia oldalán van. Tovább kell lépnünk, Romániának jövő héten az Európai Tanács elé kell vinnie az ügyet! Nem adjuk fel!’ – írta Ciolacu.

Forrás: Agerpress

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek