Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hogyan tudunk karácsonyi hangulatot varázsolni a lakásba?

Vészesen közeleg a karácsony, és én nem tudom, hogy ti hogyan álltok a készülődéssel, de valahogy én úgy érzem, hogy még az eddigi évekhez képest is jelentősen rosszabbul. Idén a járvány miatt elővigyázatosabb vagyok, valahogy még jobban elkezdtem halasztgatni az ajándékvásárlást. De mi van a ház/szoba kidíszítésével? Azzal a múlt hétvégén foglalkoztam csak!

Számomra elengedhetetlen a karácsonyi hangulat megteremtéséhez a karácsonyi fények. Mivel sajnos nincsen karácsonyi vásárok idén, így maradt az otthoni dekoráció, amit idén be is frissítettem, hogy még több, még izgibb fényeim legyenek.

Már évek óta gyűjtögettem a karácsonyi, adventi díszeket, és ez a kis házikó a kedvencem. Valahányszor ránézek, mindig az jut eszembe, hogy a karácsony a fényről, a megértésről, a melegségről (kellene) szóljon, illetve arról, hogy lehetőleg minél jobbak, megértőbbek legyünk egymással.

Mivel a fények számomra a legfontosabb elemei a díszítésnek, így idén is ezt helyeztem előtérbe, néhány fenyőfaág kíséretében.

Tény, hogy a színes fények trendibbek, viszont én még mindig hihetetlenül utálom azt, ha nem meleg színekkel operálnak a fényfűzérek, tehát maradtak a sima sárgás-színű égősorok.

Ugyancsak nagy rajongója vagyok a fadíszeknek, szerintem ezek a minimalista díszek, amelyet akár kopogtatókra, vagy egy-egy fenyőágra (nem feltétlenül csak a karácsonyfa ágára) lehet helyezni, nagyon szépek, eredetiek.

És hát a gyertyák… Természetesen itt érdemes arra (is) figyelni, hogy lehetőleg ne hat különböző illatgyertyát vegyünk, amelynek nagyon eltérő illata van, hanem lehetőleg egy-két ugyanolyan illatgyertya mellé szerezzünk be pár darab mécsest, és a különböző gyertyatartókba betéve, este nagyon hangulatos tud lenni a szoba.

Én ezzel a pár karácsonyi kiegészítővel, dísszel próbálok meg karácsonyi hangulatot varázsolni a szobába, de természetesen kíváncsi lennék mások ötleteire is, így bármilyen tippet, akár itt, akár a social median keresztül, szívesen várok!

Jó készülődést Nektek!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek