Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Közeleg karácsony, és már tényleg csak két nap választ el az év egyik legszebb ünnepétől. Ám az idei karácsony több szempontból is más, több szempontból is megpróbáltató lesz. Nem csak anyagilag viselt meg minket a járvány, hanem érzelmileg is, és sajnos idén ennek az ünnepek se kedveznek.

Az idei év megpróbáltató volt. Minden szempontból. Sokan elvesztették a munkájukat, sokaknak teljesen átalakult, és sokaknak pedig ez az év egy soha véget nem érő rémálom volt. Voltunk már fent, és boldogok voltunk, hogy otthonunk melegében tölthetjük a napot, és voltunk már nagyon lent is, amikor viszont nagyon gyűlöltük azt, hogy otthon kell maradjunk.

Viszont minden karácsonykor egy picit elgondolkodok, hogy ez az ünnep nem csak számomra kéne ünnep legyen, hanem mások számára is. Minden olyan embernek ünnep kéne legyen, aki csak egy kis melegségre, szeretetre, törődésre, vagy akár egy tányér meleg levesre vágyik. Minden gyereknek csillogjon a szeme, és visszatartott lélegzettel várja azt a csodát, amit a karácsony magával hoz!

Tudom, tudom, naivnak tartotok most, hiszen utoljára Sandra Bullock, a Beépített szépség-ben kívánta azt, hogy világbéke legyen, de valahogy idén, tényleg szükség lenne. Nem élek mesevilágban, így pontosan tudom, hogy mindannyian a saját kis szemétdombunkat kapirgáljuk, és a hétköznapi problémáinkkal vagyunk elfoglalva, mégis arra kérlek Benneteket, így 2 nappal karácsony előtt, hogy legyünk egy kicsit körültekintőbbek. Ha véletlenül szembejön velünk valaki, aki szükséget szenved valamiben, adjunk neki néhány lejt. Mi nem fogunk beleszegényedni, sőt, azt gondolom, hogy mindannyiunk lelkének jót fog tenni egy kis jócselekedet.

Ne azon gondolkodjunk, hogy vajon-vajon az a pár lej, amit most odaadtam neki az mire fog elmenni, és hogy vajon tényleg ételt vesz-e belőle. Arra koncentráljunk, hogy adjunk, és ne arra, hogy annak, amit adunk végül mi lesz a sorsa.

Természetesen sokkal koncentráltabban is tudunk segíteni. A civilszervezetek, öregotthonok, árvaházak idén jelentős anyagi problémákkal küzdenek. Az idei év számukra is nagyon megterhelő volt, nagyon sokuknak megcsappantak az anyagi erőforrásaik, hiszen sok támogatójuk visszalépett. Mi viszont, ha még csak egy kicsivel is, tudjuk őket segíteni. Nem csak pénzzel, hanem más hasznos dolgokkal is. Tartós élelmiszerekkel, gyerekek jó állapotban levő, de kinőtt ruháival, és még számos olyan dologgal, ami eszembe se jut.

A lényeg, hogy kicsit adjunk vissza a világnak mindabból, ami nekünk megadatott. Hiszen nagyon sokszor a dolgok jelentősen összetettebbek, mint mi azt gondolnánk, nem azon áll, vagy bukik valami, hogy ki mennyit tanult, vagy dolgozott, néha egy szerencsétlenség is elég, és egy pillanat alatt összedől minden. Erre is gondoljunk akkor, amikor valakiről ítélkezünk.

És persze jó lenne, ha egész évben kicsit jobbak, megfontoltabbak, körültekintőbbek lennénk, de lássuk be, ez nem igazán szokott összejönni, így jó lenne, ha legalább most, így a 2020-as év végéhez közeledve egy kicsit körültekintőbbek leszünk!

Jótékonykodásra fel!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek