Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kinek mit vegyünk karácsonyra? (Korosztályos ajándékötletek)

Szerintem az elmúlt időszakban mindannyiunk egyik legnagyobb problémája az, hogy mégis mit tudunk vásárolni szeretteinknek? Mi az, aminek legjobban örvendene nagymamám, mi az, amit a 4 éves unokatestvéremnek vehetnék, vagy a sok mobilneten kívül mire van szüksége egy 16 éves tinédzsernek? Mi most megkérdeztük őket.

Ezek az ajándékok csak tippek, hiszen a személyes, személyre szabott ajándéknak mindenki örül.

Orsolya (9):

Karácsony nekem az egyik legszebb ünnep, jó érzés, hogy az Angyalka mindig igyekszik azt hozni, aminek örvendenék. Én eddig minden évben írtam levelet, mert abban az évben, amikor ez elmaradt, nem hozott semmi jót, csak társasjátékot és puzzle-t. Legjobban egy kiskutyának örvendenék, de mivel tömbházban lakunk, anyáék nem engedik ( az Angyalnak azt írtam, hogy igazából még gondolkodnak ezen). Emellett örvendenék néhány menő regénynek, amit az egész osztály olvas mostanában. Bár nemrég kaptam egy tabletet, sajnos nem olyan szép a képernyője, mint ahogyan azt a TV-ben ígérték, reménykedem benne, hogy idén karácsonyra kapok majd másikat.

Ervin (12):

Tudom, tudom, mindenki ezt mondja, hogy nem hasznos, de én nagyon szeretek számitógépes játékokat nyomni. Szeretném, ha karácsonyra kapnék pár játékot, vagy már a régóta várt Xboxot. Sajna nem látok rá sok esélyt, de mindenképpen el akartam mondani, hátha más szülő nem fogja ennyire vészesnek találni a történetet. Emellett természetesen egy menő mobilnak, hoodinak bármelyik fiú, lány örvend, szerintem.

Barbi (16):

Nekem most a legnagyobb bajom, hogy az öttagú családomnak hogyan tudjak a zsebpénzemből ajándékot venni. Az idei év nehéz volt a szüleimnek, így tényleg nem kértem nagy dolgokat, leginkább olyanokat, amikre igazán szükségem van. Az online oktatáshoz elengedhetetlen egy jó laptop, füles, monitor és társai, és mivel elképzelhető, hogy hamarosan újra átmegyünk majd onlineba, ezért ez fontos nekem. (Nincsen még saját laptopom). Emellett örvendenék koncertjegynek, végre el szeretnék jutni az Untoldra, de egy Vibe bérletnek is ugyannyira örvendenék. A szép ruháknak mindig örülök, még akkor is, ha nem tudom, hogy mikor tudnám őket igazán kihasználni.

Zsolt (22):

Az egyik előnye annak, hogy egyetemista vagyok az, hogy majdnem mindenem megvan. Laptopom, telefonom. Mivel a hobbim a videózás, fotózás, így egyértelműen tovább szeretném fejleszteni a setupomat, szeretnék új objektívet. Ezenkívül nincsenek különösebb elvárásaim, de a zsebpénz Kolozsváron mindig jól jön (kacsintós szmájli)

András (31):

Már apuka vagyok. Nekem minden karácsonykor ez a legnagyobb ajándék, így különösebb kívánságaim nincsenek. Természetesen olyan dolgoknak, amely fogyóanyagok, jobb tusfürdő és társai, mindig jól jönnek. Egy személy szerint nagyon szeretem a zenét, így egyértelmű, hogy én szeretnék egy profibb fejhallgatót, de ez csak személyes. Azt gondolom, hogy 30 évesen már egészen másként tekintek az ajándékokra, mint huszonévesen.

Evelin (52):

A gyerekeim nagyok, az egyik már egyetemista, a másik most fog érettségizni. Szülőként lehetőleg az összes pénzemet rájuk költöm. Mivel úgy érzem, hogy magamra nagyon kevés pénzt fordítok, így egy ajándékutalványnak egy ruhás üzletben, egy masszőrhöz, vagy akár színházba, nagyon-nagyon örvendenék. Természetesen nem az értéke a legfontosabb számomra, hanem a gesztus, hogy gondolnak rám. Szerencsére eddig mindig sikerült valamilyen módon meglepniük.

Mária (69):

Nekem több unokám is van már, minden évben valami kis figyelmességnek örvendek. A múlt évben az egyik lány unokám sütött nekem mézeskalácsot, és nem túlzok, az egyik legfinomabb, legszebb süteményem, amit ettem valaha. Nagymamaként a legszebb ajándék az, ami az unokájára emlékezteti az embert.

Mivel már csak kevesebb, mint 10 nap van karácsonyig, így egyértelmű, hogy mindannyian kicsit el vagyunk már késve ajándékvásárlás terén. Remélem, hogy ez a kis útmutató jól fog jönni, ha úgy döntötök, hogy az utolsó 100 méteren vásároltok szeretteiteknek valamit. Egyértelmű, hogy a karácsonyi ajándékok lényege nem az, hogy minél drágábbak legyen, hanem sokkal inkább az, hogy különleges, kreatív legyen és jelképezze azt, hogy gondolunk a megajándékozottnak.

Az eredeti cikk a Hoppipolla blogon jelent meg

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek