Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miniszteri rendelet: A védőmaszk használata kötelező az oktatási intézmény minden alkalmazottja számára

A védőmaszk használata kötelező az oktatási intézmény minden alkalmazottjának, azt tanárnak, diáknak és minden alkalmazottnak folyamatosan viselnie kell az osztályban, a tanári szobában, a folyosókon, az órák és a szünetek alatt, az épületben és az iskola udvarán egyaránt – írja egyebek mellett az oktatási is az egészségügyi miniszter közös, a február 8-ai iskolakezdést szabályozó rendelete.

A rendelet szerint a védőmaszk kötelező az elemi osztályoktól az egyetemekig az oktatás minden szintjén, de nem kötelező az óvodásoknak.

A rendelet azt is előírja, hogy az egészségügyi személyzet, vagy ennek hiányában az oktatási egység által kijelölt személy kiképezi a pedagógusokat és a kisegítő személyzetet a tanulók egészségügyi állapotának megfigyelésére és e rendelet előírásainak végrehajtására. Az illetékes személyzet ugyanakkor tájékoztatást nyújt a koronavírus-fertőzés általános jellemzőiről, valamint a higiéniai szabályokról, a kézmosási technikákról, a COVID-19 tüneteinek felismeréséről, a maszkok helyes viseléséről, a szükséges fizikai távolságtartás szabályairól.

“A tanároknak kötelességük értesíteni az iskola egészségügyi személyzetét vagy a vezetőség által kijelölt személyt, ha az órák alatt a tanulóknál tünetek jelentkeznek (köhögés, fejfájás, torokfájás, légzési nehézség, hányás), ha együtt jár lázzal, ha nem, hogy az érintett diákokat minél hamarabb el lehessen különíteni a többiektől” – írja elő még a dokumentum.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek