Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mire készülj, ha külföldön nyaralnál? Pár tipp, tapasztalataim alapján

Már javában tart a nyaralási szezon, a nagyvárosok teljesen kiürültek, gyakorlatilag mindenki vidéken van, vagy nyaralni. Én legalábbis Kolozsváron ezt érzem. Olyan, mint egy igazi nyugati nagyváros. Mivel mindenki nyaral, így úgy döntöttem, hogy nekem sem ártana, így barátaimat összepakolva elmentem én is.

Mindenki nyaral!

Az első nagyon szembetűnő dolog az az volt, hogy mindenki nyaral. Ezt szó szerint értsd. Igen, mindenki elment nyaralni, két posványos év után, látva a mostani gazdasági helyzetet, a népek kimaxolják a lehetőségeket és elmennek nyaralni. A szállodák jórésze tele van, ha nem foglaltál időben szobát, akkor tényleg csak szerencse kérdése az, hogy kapsz megfelelő szálláshelyet, vagy sem. Ugyanez van a tengerparttal is, mi Horvátországba mentünk nyaralni, és bizony a parton bőven volt ember, napozóágyat találni kész csoda volt.

A két év a vendéglátóipari egységeket is megviselte…

Tudom, tudom, nem árulok el nagy titkot ezzel, de az elmúlt két év a vendéglátósokat is megviselte. Kellene szőnyeget cserélni a szállodában, esetleg javítani a konyhai körülményeken? Ezek bizony még várattatnak magukra. Mi egy apartmanban szálltunk meg, egészen elviselhető összegért, cserébe eléggé kopott volt, egyáltalán nem volt meg az a feelingem (remélem, hogy most senki nem fog ezek után hülyének találni), hogy a pihe-puha szőnyegben meghempergőznék, vagy simán papucs nélkül végiggurulnék a lakáson fürdés után.

A vendéglők drágák, de már nincsen akkora különbség köztük, mint volt…

Ha nem akartunk főzni és a voksunkat végül egyik vagy másik vendéglő mellett tettük le, akkor bizony könnyen megeshetett az, hogy kiürül a pénztárcád. Mi egy négyfős vacsora után, jóllakottan ugyan, de üres pénztárcával nyugtáztuk az estét, egy vacsora nagyjából 100 euróba is belekerülhet két fő részére. Ez pedig szerintem egyáltalán nem számít pénztárcabarát megoldásnak.

Ugyanakkor azt is észrevettük, hogy bizony-bizony a vendéglők között nincsen már akkora minőségbeli különbség, mint amihez mindannyian hozzászoktunk már korábban. Egy Gyroszozó is lehet bőven olyan jó, olyan élményt biztosító vacsoraszpot, mint egy piszok drága, akár fine diningnak számító, étterem.

A pluszköltségekre jobb, ha felkészülsz!

Bár megvolt nagyjából, hogy mennyi pénzt szeretnénk a mostani nyaralás alatt elkölteni, végül majdnem a duplájára rúgott az az összeg, amit el is költöttünk. Egy 15 eurós szervízdíj itt, egy 5 eurós parkolási díj ott, és máris 20 eurót fizettél pluszba 10 perc alatt. A főszezonba azt hiszem csak annak tudom jó szívvel ajánlani a külföldi nyaralást, aki tényleg rá tudsz szánni reális, akár ezer eurót is egy hétéjszakás kikapcsolódásra. Azoknak viszont nagyon, mert megéri, tényleg igazi élmény most, a szezonba elhúzni otthonról!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek