Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Most már ideje hátradőlni, amit lehetett, mindannyian megtettünk

Nem győzőm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az, hogy elengedjük magunkat és éljünk a karácsony varázsával. De ehhez az utolsó száz méteren már el kell engedni a dolgokat… Erről írok most!

Kétségkívül a karácsony az év egyik legszebb ünnepe, nekem személy szerint a kedvencem. Az, hogy idén minden kicsit másként alakult, és a karácsonyi hangulat picit elillant, szerintem nem bűn. Ezt is meg kell magunknak engednünk. Fontos az, hogy magunkba szívjuk a varázst, és kizárjuk a külvilág zaját.

Pár nappal ezelőtt úgy volt, hogy már otthon leszek, de lebetegedtem, és végül csak most tartok hazafelé (és a vonaton cikket írni nem egy akkora buli…), ez pedig nagy idegesség volt. Szerettem volna otthon segíteni, szerettem volna kicsit többet együtt lenni a családommal, és felvenni a fonalat a készülődésben. Ez mind-mind nem jött össze. Mitöbb, már robogok hazafelé, amikor eszembe jutott, hogy egy ajándékot elfelejtettem megvenni. Nem a közvetlen családomból valakinek, hanem a távoli rokonaim közül valakinek. Ez pedig szívás. Úgy gondoltam, hogy még holnap berohanok megvásárolni az ajándékot, de végül két perc gondolkodás után elengedtem.

Ha folyamatosan futunk, idegeskedünk, elillan az Ünnep, és az ünnepi varázs. Pont a karácsony lényege. Azért pedig nagyon kár lenne, lévén, hogy évente csak egyszer adatik meg ilyen nekünk.

Tehát ezt elengedtem. Nem érkezem időre haza. Nincsen mindenkinek ajándék vásárolva, viszont a lelkem nagyjából tiszta, igyekeztem az elmúlt napokban körültekintőbb lenni, és segíteni, valahogy úgy, ahogy ebben a cikkben is meg van írva. Ugyan kicsit szét vannak körülöttem esve a materiális dolgok, és ez nem biztos, hogy minden szempontból a legjobb, de érzem, hogy a lelkem talán most a legnyugodtabb.

Holnap este ilyenkor már Szenteste lesz. Együtt fogunk ülni a fa körül, és várhatóan jó hangulatban beszélgetni, és örülni annak, hogy együtt vagyunk. Ne hagyjuk, hogy olyan földi dolgok, amelyeket igazándiból mi kreálunk magunknak, elvegyék a reflektorfényt az Ünnepről. Helyezzük most magunkat, a saját és családunk, szeretteink nyugalmát előtérbe, hiszen ez az, ami igazán fontos!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek