Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rekord: 82 ezren buliztak az idei VIBE-on

Közel kétszer annyian vájboltak a Maros-parton, mint három évvel ezelőtt. A négy este nagyszínpados fellépői, Majka & Curtis, Tankcsapda, John Newman és a Bagossy Brothers Company megtöltötték a MOL Mainstage nézőterét. A teltházas koncertek, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) társszervezésében újjászülető VIBE Koli és a Fashion Corner előadások mellett a fesztiválozók strandolhattak, egyetemi programokkal ismerkedhettek, vagy sportbajnokságokon vehettek részt. Soha nem volt még ennyi zenei és nappali program a fesztivál kínálatában. 

Bebizonyosodott, hogy a VIBE Fesztiválnak helye van Marosvásárhelyen és hogy a fiatalok egyik elengedhetetlen nyári találkozóhelyévé nőtte ki magát. Idén 82 ezren buliztak az öt nap alatt a Maros-parton. Az újítások – Weekend strand integrálása, a fesztivál nyári egyetemének kibővítése, a helyszín újragondolása, és a több zenei fellépő – pozitív visszhangnak örvendtek, ezért a jövőben is ezekre fektetünk nagyobb hangsúlyt – meséli Rés Konrád Gergely, a VIBE Fesztivál főszervezője az esemény értékeléseképp. 

Majkara & Curtis, Tankcsapda, Bagossy Brothers Company és John Newman vonzották a legtöbb fesztiválozót

A nagyszínpados koncertekre megtelt a fesztivál területe, legtöbben Majka és Curtis koncertjén voltak vasárnap, de közel annyian ellátogattak a Tankcsapda vagy a Bagossy Brothers Company koncertjeire is. Emellett még sokan kíváncsiak voltak ByeAlex és a Slepp, Dzsúdló, Azahriah, Carson Coma és Krúbi produkciókra is. Nem csak a közönség, de a fellépőknek is maradandó élményt nyújtott a fesztivál. „Örültem, hogy itt lehetünk és ez nekünk egy nagy dolog” – ByeAlex.Azt tudtam, hogy nagyon jó a közönség, de ez tényleg nagyon extra volt” – Majka.

Nyolc nemzetközi fellépő színesítette az esti hangulatot

Pénteken John Newman angol énekes megakoncertje igazi külföldi, elektronikus fesztivál hangulatot teremtett. A party arénában fellépett az ausztrál női DJ duo, Nervo, az angol lemezlovas Jonas Blue,  a Bongo Cha Cha Cha slágerükről híres Goodboys, a koszovói-albán DJ Regard, a német Alle Farben, a török származású Burak Yeter és a VIBE-ra visszatérő brit DJ duo Sigma. Jonas Blue először járt Romániában, és külön megdicsérte a fesztiválozókat, hiszen rég nem érzett ilyen nagy energiát a közönségben.

Teltházas Koli előadások

Példaképek, jövőkép, kihívások szlogen alatt futott az idei VIBE Koli, a fesztivál tudásfóruma, melynek idén a Mathias Corvinus Collegium (MCC) volt a társszervezője. Három helyszínnel és több mint 15 partnersátorral várta a fiatalokat. Az életútbeszélgetéseken, előadásokon és workshopokon kívül a diákok betekinthettek a romániai felsőoktatási intézmények kínálatába, illetve számos partnersátor edukatív programját élvezhették. Több tematikát is körbejártak a meghívott előadók, így a fenntarthatóság jegyében szó volt élelmiszerpazarlásról, energiaszektorról, és az elektromos autózásról. A legújabb technológiákról is hallhattunk a Koliban, így szó esett NFT-ről és a kriptóról is. A fiatal tehetséggondozásnak és a mentálhigiénés jólétnek is több előadást szenteltek az idei tudásfórumban, így szó volt az ambicióról, kapunyitási pánikról, vállalkozói életutakról vagy állásinterjúkról. A sztárfellépők sem maradhattak ki az idei Koli előadók közül, karrierút beszélgetést hallhattunk a Trollfoci és a Vates oldal kezelőitől, illetve a Hollywood Hírügynökség YouTube csatornát működtető Szirmai Gergelytől, illetve közönségtalálkozót tartott a Tankcsapda. Példaképekből sem volt hiány, hiszen jelen volt Fa Nándor szólóvitorlázó, az első magyar, aki egyedül kerülte meg vitorlásával a Földet; Varga Csaba hegymászó; Fángli Henrietta, VSK bajnok úszó és Balázs Krisztián, tornász európa bajnok. A Mathias Corvinus Collegium főigazgatója, dr. Szalai Zoltán is előadást tartott a tehetséggondozásról, illetve az MCC-vel partnerségében idén  hét angol nyelvű előadást is hallgathattak a fesztiválozók, olyan neves tanároktól, mint dr. Patrick Shoaf Gray (Durhami Egyetem bölcsészettudományi igazgatója, MCC vendégoktató) vagy dr. Calum T. M. Nicholson (Cambridge-i Egyetem tanára, MCC vendégoktató).

Már készülhetsz a 2023-as fesztiválra

A VIBE ötödik kiadására már most beszerezhető a jegy a www.vibefestival.ro oldalán, július 11-ig super early bird áron. 2023-ban július 6-9. között várják a fesztiválozókat a Maros-partra. A fesztivál napi hangulatvideóit a fesztivál Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján tekinthetik meg.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek