Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Újabb karácsonyi dalok, amivel hangolódhatsz az Ünnepre

Nemrégiben megmutattam az öt legkedvencebb karácsonyi dalom, ami mindig jó érzést kelt bennem, és aminek köszönhetően még jobban tudok az Ünnepre hangolódni. Most pedig folytatom a sorozatot, újabb karácsonyi dalokkal!

Ugyan még a karácsonyi ajándékos tippeket nem írtam meg (készülőben van…), de úgy döntöttem, hogy újabb öt zeneszámot mutatok, amit én nagyon szeretek, és emellett a dallamuk, szövegük is jó!

Az örök kedvenc, amit a barátnőimmel együtt szoktunk énekelni:

Már a múltkor kiemeltem Sia tehetségét, de mivel a cikk végére került, emiatt okozva nekem némi lelkiismeretfurdalást, így úgy döntöttem, hogy ezúttal pont elsőként fogom feltüntetni. Ugyan mondhatjuk, hogy egy elnyűtt pop számról van szó, én mégis úgy gondolom, hogy Sia tehetsége kiemelkedő, hangja csodás, ezáltal ez a dal is varázslatos!

Az örökzöld, amit mindig hazafelé menet szoktam hallgatni:

A járvány miatt, talán idén még hangsúlyosabb ez a dal, hiszen nagyon sokan jártunk úgy, hogy barátaink, családtagjaink ragadtak a határokon túl, és nem tudják velünk együtt tölteni a szeretet ünnepét. Ezért ez a dal most különösképpen fontos, és különösen sokat hallgatom mostanság! (Főleg, mert csak a hétvégén sikerül haza utaznom, és szilveszterre már jövök vissza a Kincses városba…).

Ami meglágyítja a legkeményebb szíveket is!

Talán az elsők között volt John Lenon száma. Akárhányszor meghallgatom mindig kicsit összeszorul a szívem, és a veszekedésre, háborúkra gondolok. Idén pedig a karanténra, és arra, hogy ugyan nincsen háború, de mégis egy picit ehhez tudnám hasonlítani a jelenlegi helyzetet. Egy ismeretlen ellenséggel állunk szembe, aki ugyan nem harcol, de rengeteg emberi életet követel…

A dal, amikor mindannyian a hóesést képzeljük magunk elé:

Michael Bublé hangja szerintem az egyik legcsodálatosabb. A srác egyszerűen rohadt tehetséges, és ezt nem csak én állítom, a barátom is előszeretettel hallgat Bublé számokat. És hát karácsonyi dalai különösen híresek! Ezt a dal valahányszor hallom, mindig azt érzem, hogy helyben vagyok, és újra gyermeki örömmel tudok a karácsonyra tekinteni!

A legszebb szerelmes karácsonyi dal:

A legkedvencebb szerelmes dalom, főleg így, hogy a járvány miatt különösen távolra sodort a sors a barátomtól. A távkapcsolat nem könnyű dolog, de ha van bizalom, erő, akkor egészen kibírható, és minden egyes találkozás öröm!

Erre a hétre ezt az öt dalt választottam, jövő héten újabb dalokkal fogok jelentkezni! Használjátok ki az utolsó perceket karácsony előtt, és vásároljatok ajándékokat, és készüljetek lélekben is az ünnepre!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek