Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XIII. Kolozsvári Magyar Napok: Újra felpezsdült a kolozsvári magyarság

A nyár fontos pillanataként van számon tartva a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat, hiszen sokaknak ez az a rendezvény, amely lehetőséget biztosít találkozásokra, önfeledt beszélgetésekre, és nem utolsósorban kulturális rendezvényeken való részvételre.

Két év bezártság és megpróbáltatásokkal teli időszak után, újra megrendezték a Kolozsvári Magyar Napokat, ezúttal már XIII. alkalommal. A közel tíznapos rendezvénysorozat napi több tízezer embert vonzott be, ami nem is csoda, hiszen már évek óta a rendezvénynek mágikus hangulata van.

Számomra egyértelműen az egyik legnagyobb örömforrás az volt, hogy a Z, illetve Y generációsokat is sikerült megszólítani. Olyan zenekarok léptek fel, mint a 3AD, illetve a sokak által kedvelt 4S Street, akit hatalmas üdvrivalgás fogadott. Utóbbinak duplán is örvendeni tudtam, hiszen ezt sikeres belföldi együttest látni, hallgatni mindig szívmelengető az ember számára.

Életből és ételből sem volt hiány!

Bár sok kételkedtek a fesztivál utca sikerében, rövidesen kiderült, hogy bizony a résztvevőket egyáltalán nem zavarja, hogy a Farkas utca helyett (az éppen felújítás alatt áll) a Bánffy-udvar mellett kapott helyet. Az ételek ínycsiklandozóak, a hangulat pedig fergeteges volt. Kicsitől-nagyig mindenkinek jutott valami fogára való az elmúlt héten, sőt a szervezők ezúttal is gondoltak a borok szerelmeseire: számukra nyitva állt a borutca.

Egyre több román szót lehetett hallani egy-egy tárlatmegnyitó alkalmával

Míg 2012-2013 környékén még előszeretettel lógattak ki román zászlót az ablakon, addig cirka tíz év elteltével a kolozsvári román közösség is elkezdett nyitni, egyre többen döntöttek úgy, hogy nem a nemzetiség számít, hanem az, ami minket összeköt. Ehhez mérten olyan eseményeken, ahol nem számított feltétlenül hátránynak a magyar nyelv hiánya, egészen sok románajkú is ellátogatott. Ennek pedig szerintem mindannyian örülhetünk!

Bagossyék mindent visznek!

Idén a rendezvényszervezők nem fukarkodtak a zenei előadókkal sem. LGT, Presser és a sokak által ismert és kedvelt Bagossy Brothers Company is fellépett a KMN főszínpadán. Veterán magyar metálbanda, a Pokolgép is helyet kapott a színpadon, ami igencsak meglepő, hiszen erről az együttesről az elmúlt pár évben nagyon keveset hallottunk.

Éjszakai bulikból sem volt hiány

Bár jómagam nem tudtam minden esti partiban részt venni, a szórakozni vágyóknak számtalan lehetőségük volt arra, hogy hajnalig bulizzanak. A legjobb bulikat ezúttal is a központban tartották, ahogyan ezt már korábban megszokhattuk,

Már kezdődik a visszaszámlálás!

Azt hiszem utoljára 18 évesen vártam ennyire rendezvényt, mint a jövő évi Kolozsvári Magyar Napokat! Nagyon jól éreztem magam, rengeteg lehetőség volt szórakozni, és a rendezvények úgy kulturális, mint szórakoztató programok szintjén megállták a helyüket. Öröm volt ott lenni, reménykedem, hogy a jövő évi rendezvény is legalább ennyire színes lesz, mint amilyen az idei volt!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek