Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A Fendi 2025-ös tavaszi-nyári férfi divatbemutatójának fénypontja

A Fendi a 100. évfordulójának megünneplésére készül. A ház 2025-ös tavaszi-nyári férfi bemutatója volt az első ebben a különleges évben. Silvia Venturini Fendi, a kreatív igazgató az olasz intézmény archívumaiban kutakodott, hogy felvázolja ezt a kollekciót, amely hidat képez a múlt, a jelen és a jövőbeli ambíciók között. A ház szimbólumai és kódjai előtt tisztelgő, vándorkollekció nem volt kivétel a Fendi emberére jellemző minimalista esztétika és szigor alól.

A Fendi 2025-ös tavaszi-nyári férfi bemutatójának fénypontja:

A stílusgyakorlat középpontjában az egyenruha merész újraértelmezése állt.A koncepció dekonstruálását tartanminták, nyakkendők, V-nyakú pulóverek vagy színes csíkok, ujjakkal vagy anélkül, logóval ellátott ingek és tökéletesen szabott szabásvonalak, ásványi és természetes színek palettáján keresztül valósították meg.

Ez a látomás egy olyan címert eredményezett, amelyet büszkén, mint egy fantáziadús címert mutattak a mellkasán. Itt, a sport és a ceremónia között született meg a Fendi Club ötlete.”Azért akartam egy címert tervezni, mert úgy gondolom, hogy ha 100 éves történelmed van, akkor része vagy ennek a klubnak, mondjuk, azoknak az embereknek, akik megváltoztatták az olasz divat szabályait, és olyanná építettek valamit, amilyen ma” – magyarázza Silvia Venturini Fendi.

De van egy sor pimasz részlet, amely csavart ad az alkalmasságnak: hamis rövid ujjak, aszimmetrikus gombok, selyemkötések, amelyek a vállnál kigombolódnak, hosszú overshirtek foltos zsebekkel és selyemnyakkendőkkel, amelyeket rövid nyári kabátokra helyeznek a pliszírozott rövidnadrágok fölé, és egyetlen fülbevaló.A múlt egy másik suttogása, amely ebben a szekrényben újra felbukkan, a Selleria-öltés. A sziluettek tetőtől talpig ennek a technikának a virtuozitásában bővelkednek, amelyet 1925-ben római nyergesmesterek adtak át a Fendi családnak. Megnagyobbítva és kicsinyítve, finom, jacquardhoz alkalmas, áttört csíkként értelmeződik újra, és csíkokként vagy a dupla F logóként – amelyet Karl Lagerfeld képzelt el 1965-ben – tónusban, vászon és plüss textúrákon keresztül, japán boro farmerre vagy bőr és velúr felsőruházatra felületesen felhúzva.

A kiegészítők közé tartoznak a puha táskák és táskák, az új Baguette Double cipzáras válltáska és a Fendi műhelyeiben készült, többszínű nyesedékből készült patchwork Baguette, amelyek mindegyike a szezon kontrasztos járomjait díszítő varrott részletekkel díszített.

Végül, de nem utolsósorban, az ebben a szezonban kiemelkedő cipők kétségtelenül a balerinák, plüss, matt vagy lakkbőrből. Ezek a szoborszerű cipők merev, purista sziluettjükkel és elegáns papuccsá alakító, lehajtható sarkukkal szakítást jelentenek a szekrényes ruhatárral, anélkül, hogy valójában azok lennének.

Nyitókép: Fendi homme printemps-été 2025 Jacopo Raule/Getty Images

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek