Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hát így.

Remélem, hogy mindannyian olvastátok az elköszönő 2022-es cikkünket. Bár ez csak egy nézőpont, abból is egy picit személyesebb, fontos megemlítenünk azt, hogy egyetlenegy újságíró számára sem volt könnyű a 2022-es év. A legtöbben kicsit (vagy nem is olyan kicsit…) szenvedtünk a drágulások okozta nehézségek miatt, a közhangulat egyre rosszabb volt, és az ember bármikor találkozott valakivel, rögvest azzal fogadták, hogy hát, “uh, mit tudsz te”? Így nehéz pozitív szemlélettel indítani az új évet…

Milyen lehet akkor a 2023-as, ha ilyen volt a 2022-es?

Gondolatok.

Ha egy nehéz évet zártál, akkor készülj fel a jóra!

Bár számtalan nehézséggel küszködünk most is, reménykedünk abban, hogy kipihenve, jó ötletekkel tele tudunk nekivágni az idei évnek. Mi, az EH szerkesztősége mind-mind pozitív gondolatokkal és számtalan jó ötlettel felvértezve indítottuk ma a munkanapot. És reméljük, hogy ez az év további részében is így tud majd maradni!

Kis fogadalmakat tűzz ki, olyanokat, amelyek nem teljesen borítják fel az életedet!

Az újévi fogadalmakról már készülőben van egy cikk, egyfajta experiment-típusú. A lényeg, hogy több kis fogadalma kell legyen az embernek, leginkább olyan, amit be is tud tartani. Ha eddig egy édesség-imádó voltál, akkor ne fogadj meg olyan dolgot, hogy márpedig mától csak almát és párolt zöldséget fogok enni. Annak abszolút semmilyen értelme nincsen és nem is visz előre.

Nem kell félni, a félelem mindent elront!

Bár folyamatosan az ömlik mindenhonnan, hogy mennyire félelmetes lesz minden, mennyire kell felkészülni a legrosszabbra, mi úgy állunk hozzá, hogy eddig is volt valahogy, ezután is lesz.

Reménykedünk abban, hogy a pozitív gondolatok, a reális szemlélet, amely mindig törekedtünk, törekedünk az oldal szerkesztésekor meghozza az eredményét 2023-ban is!

“Nincs olyan, hogy lehetetlen, csak tehetetlen…”

Ez természetesen ennél jelentősen árnyaltabb, de a lényeg még így, túlzással együtt is reméljük, hogy átjön majd. A gondolatoknak alkotó erejük van, és ugyan a realitás talaján maradva, de semmi sem lehetetlen. Szeretnél egy új biciklit? Munkahelyet? Kicsit több pénzt? – ezek közül mindent ki lehet vitelezni. És vitelezzetek is mindent ki!

Legyünk őszinték magunkkal!

Talán az egyike a legijesztőbb dolgoknak az, ha kendőzetlenül őszinték tudunk lenni magunkkal szemben. Ezt hogyan csináld? Nem tudom, azt hiszem, hogy ezt még én is tanulom…

Ha magaddal kedves vagy, mással is kedves leszel!

Tudom, hatalmas közhely, ám minden szava igaz. Ha sikerül magadat tisztelned, megbecsülnöd a munkádat, akkor másokkal is könnyebben fog menni! Valahogy az univerzum is így irányítja az életedet.

Hát erről ennyit. Ezek a legfőbb gondolataim, tanácsaim, amelyeket január elsején papírra vetettem. Ezek szerint szeretném alakítani az évet, és ezek szerint szeretném, ha alakulnának a dolgaim.

A teljesség igénye nélkül.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek