Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mit hozz magaddal, amikor felköltözöl egyetemre?

Már javában tart a felköltözés(ek) időszaka, egyre többen költöznek el otthonról az egyetemi bentlakásba, albérletbe. Ám a költözés közel sem olyan egyszerű, mint gondolnád, így már-már expert költözőkkel együtt írtunk számotokra pár kapaszkodót!

Természetesen minden ember más, ehhez mérten mindenkinek másra lehet szüksége, ez a cikk az általánosság jegyében íródott.

Nem kell mindent magaddal vinni!

Azt hiszem, hogy legtöbben abba a hibába esünk bele folyton, hogy nem tudunk nemet mondani a haszontalan dologra. Ez aztán meglátszik az egész életünkön, de legfőképpen egy költözéskor derül ki, hogy mi mindent halmoztunk fel, amire aztán abszolúte senkinek nincsen szüksége.

Mindenképpen tartsd szem előtt azt, hogy ez a hely, ahova költözöl egyáltalán nem végleges. Könnyen meglehet (s ne legyen így), hogy két-három hónap múlva máshova költözöl, mert találsz jobbat, olcsóbbat, szebbet vagy ki tudja. Az ilyen esetekben pedig mindenképpen a legfontosabb az, hogy tényleg csak azokat a cuccokat kelljen pakolnod, amire ténylegesen szükséged van/lesz.

Csak óvatosan a változatossággal!

Gondolom, hogy nem csak én esek abba a hibába, hogy szeretek változatosan öltözni, ezalatt pedig azt értem, hogy rengeteg – nagyon hasonló, de mégis sok szempontból más-tipusú dologom van. Ingek, kabátok, pulóverek, stb. No, ezeknél kell meghúzni a határt. Elsősorban azért, mert könnyen meglehet, hogy negyed annyi helyed lesz csak majd pakolni, mint amennyi eddig volt, másodjára pedig könnyebb lesz az életed, akkor, amikor majd hazalátogatsz egy hétvégére.

Nem mellesleg, könnyebb most, hiszen nem kell egy kismikrobusznyi cuccot felszállítani.

Vannak bizony tanulós, macinadrágos percek is! Gondolj a hideg időre is!

Tudom, nehéz elképzelni, de hamarosan a reggelek jelentősen fagyosabbak lesznek, mint eddig voltak. Erre pedig érdemes felkészülni. (=Nem változatosan, hanem okosan kell pakolni a felköltözéskor). Legyen jóformán minden tipusú ruhából nálad kettő-három, mert könnyen meglehet, hogy egy hosszú hétvégés gólyatáborba nem lesz majd szükséged a zakóra, ugyanakkor lesz annak a gólyatábornak bulija is, ahol jó lenne, ha nem azt a megbüdösödött favágó ingedet vennéd fel.

Nagyjából így képzeltem el:

Ha a lakásban nincsen íróasztal, akkor azt érdemesebb inkább az adott városban megvásárolnod:

Sok olyan albérlet van, ami csak félig bútorozott. Vagy csak negyedig, de azt hazudják, hogy félig. Az ilyen albérletekben nincsen íróasztal, és hidd el, hogy az étkezőasztal egy rövid videó beszélgetésre kitűnő, de arra teljes mértékben alkalmatlan, hogy egy hosszabb anyagot azon írjál aztán meg.

A jelenlegi szobád bútoraira nagyjából az albérletben, bentlakásban is szükséged lesz. Azt semmiképpen nem tanácsolom, hogy az otthoni cuccaidat költöztesd fel, mert azt bizony jóindulattal majd haza is kell költöztesd, ami se neked, se az adott bútornak nem tesz jót. Így inkább érdemes egy kicsit olcsóbb, de új búrtort vásárolni a lakásba.

Ne csak magadra gondolj, lehet, hogy lesznek vendégeid!

Tudom, most még kicsit nehéz elképzelni, de nagyon gyorsan éles fordulatot fog venni az élet. A hozsánnákat átveszik a hétvégi bulik, itt pedig az ember bizony néha-néha megismerkedik valakivel, sőt van olyan, hogy egy otthoni barátod dönt úgy, hogy meglátogat a hétvégén. Ilyenkor pedig jól szokott fogni egy plusz matrac, egy paplan és egy párna. Olyan sok helyet nem foglal, de életmentő lehet!

Összegzés:

Bármilyen költözés bonyodalmas és macerás, gyakorlatilag teljesen lehetetlen az, hogy úgy költözz el valamerre, hogy ne felejtenél otthon valamit, így mindenképpen írj egy listát a legfontosabb dolgokról, így valószínűleg csak az fog majd otthon maradni, amire nincsen olyan hatalmas szükséged.

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek