Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ne halaszd az utolsó percre az ajándékok beszerzését! (Ajándékötletek mindenkinek)

Kezdhetném azzal a cikket, hogy az idei év az más, mint a többi, és idén a karácsony is másról kell szóljon, de pontosan tudom, hogy mennyire idegesítő, és elszomorító az, hogy idén, a két év covid után, újra és újra valamilyen nehézségbe kell ütköznünk…

Ebből kifolyólag sokunknak le is rövidült az ajándéklistánk, ami jó hír, mert az elmúlt napokban elnézve az emberek vásárlásait, arra jöttem rá, hogy lehet, hogy sokaknak egyáltalán nem lett rövidebb. Az emberek hétvégén úgy vásároltak az egyik kolozsvári mallban, mintha jönne az Armageddon, és az éhenhalás fenyegetné őket.

Szóval első jó tanács: ne hétvégén akard az ajándékokat beszerezni.

Szerintem ez az egyik legfontosabb ötlet! Ha valaki nekem időben szólt volna, nem töltöttem volna az egész szombaton a bevásárlóközpontban, hasztalanul, hogy aztán kedden délelőtt mindent közel két óra alatt elintézzek… Szóval menjetek inkább kedden délelőtt!

Idén viszont úgy gondolom, hogy abból kifolyólag, hogy idén mindannyian be voltunk zárva, és folyamatosan féltünk, vagy legalábbis folyamatosan elővigyázatosak voltunk, így lehet, hogy idén az ajándékok mennyisége, milyensége is ezt kéne tükrözze. Elvégre, ha megtanultunk idén valamit, akkor az az, hogy mindenképpen gondoljunk a holnapra is!

Mivel az eddigi években konkrét ajándékokat mutattam nektek, idén úgy gondoltam, hogy megfordítom, és inkább személyekre lebontva adok néhány tippet, hogy mivel tudjátok megörvendeztetni őket!

Ha Anyukádnak szeretnél ajándékot venni:

Nem tudom, hogy ti hogy gondoljátok, de nekem mindig a legegyszerűbb dolgom anyának az ajándékával van. Tudom, hogy valami különleges, esetleg jobb minőségű dolognak örvend, legyen szó ékszerről, vagy akár egy speckó krémről. A fő, hogy mindenképpen olyat ajándékozz neki, amit ő élvez egyedül. Még véletlenül se ess abba a hibába, hogy veszel neki egy kötényt, vagy egy porszívót, lévén, hogy úgy is szüksége volt rá…

Ha Apukádnak szeretnél ajándékot venni:

Apukák esetén is szerintem egyszerű a dolgunk. A legtöbb esetben pragmatikus ajándékoknak örvendenek, legyen szó egy jó minőségű palack borról, vagy egy csomag édességről, illatszerről. Minél gyakorlatiasabb az ajándék, annál jobb.

Ha Testvérednek szeretnél ajándékot venni:

Ha könnyűszerrel vásároltál ajándékot apukádnak és anyukádnak, akkor biztosan egy picit megvakarod a fejedet a tesód kapcsán. Vagy nem? A legjobb a történetben szerintem az, hogy a legtöbb testvér ugyanazt szeretné, amit te. Spotify előfizetés, külső hangszóró, menő pulcsi és társai. Itt csak azt kell kitaláld, hogy mi az, amiben különbözik az ízlésetek és már meg is vagy!

Ha a Nagyszüleidnek szeretnél ajándékot venni:

A nagyszülőknek igazándiból nem is kell ajándékot venni, vagy ha igen, akkor mindenképp csak jelképeset. Sokkal inkább örvendenek egy albumnak, ami a közös fotóitokat tartalmazza, vagy valamilyen olyan személyes ajándéknak ami rád, rátok emlékezteti őket!

Ha a Pasidnak/Barátnődnek szeretnél ajándékot venni:

A párkapcsolat bonyodalmas dolog néha, de ha odafigyelsz a másikra (esetleg megbeszéled vele nagyvonalakban, hogy mire lenne neki/neked szükséged, akkor máris nyert ügyetek van). A lényeg, hogy tényleg valami olyan személyes ajándékot adj a másiknak, aminek örvend, és amiről tudod, hogy rád fogja emlékeztetni. Itt is játszanak az albumok, a fotók, és társai.

Ha a barátaidnak szeretnél ajándékot venni:

Itt tényleg csak figyelmesség szintjén kell valamit venni, készíteni a másiknak. Szerintem mindannyian jártunk már úgy, hogy valami figyelmességgel leptük meg a egyik-másik barátunkat, mire ő vett nekünk valami nagyobb ajándékot. Azok a legkellemetlenebb pillanatok. Ezért fontos az, hogy tényleg csak figyelmesség szintjén ajándékozzuk meg a másikat, elkerülve ezzel a kellemetlenségeket!

Nagyjából ezeknek az embereknek szoktunk ajándékot venni karácsonyra. Olyan személyeknek, akiket nem ismertek, vagy ötletetek sincsen, hogy mit vegyetek, ott mindenképp menjetek biztosra, és ne próbáljatok valamilyen személyes ajándékot adni, mert könnyen mellé tudtok lőni.

Remélem, hogy ezekkel a tippekkel megadtam nektek az irányt, és könnyebben fogtok boldogulni az ajándékvásárlással, így pár nappal karácsony előtt!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek