Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hogyan tudom maximálisan kihasználni a nyár utolsó napjait?

A nyár utolsó napjait éljük éppen, ez pedig a legtöbbünket szomorúsággal tölt el. De hogyan tudjuk kihasználni a nyár utolsó napjait okosan?

Ha az időjárást nézzük, akkor szerintem az elkövetkezendő napok nem jelentik még feltétlenül a nyár utolsó napjait, hiszen a szeptemberi hónap az esetek túlnyomó többségében még meleg szokott lenni. Ha a napokat számoljuk visszafele az iskolakezdésig, akkor valószínű, hogy már nem leszünk olyan felhőtlenül boldogok, hiszen már nagyjából csak egy hét van hátra a vakációból… Ezért összegyűjtöttem nektek a legtutibb tippeket, amivel el lehet ütni az időt a nyár utolsó napjain.

1. Sétálj minél több, légy a szabadban!

Bár az időjárás jónak ígérkezik, sohasem szabad elfelejteni, hogy általában a telek is azok szoktak lenni. Mindennek megvan az ideje, mint a szalmakalapnak, szokta mondani nagymamám. Ez pedig jelen esetben különösképpen igaz.

Mindegy, hogy a városban a sétatéren, vagy egy közeli erdőben, esetleg valamilyen településre mész el kirándulni, a lényeg, hogy lehetőleg használd ki a szép időt!

2. Egy szép csokor virág mindig jól mutat az asztalon!

Imádom a virágokat! Sok cserepes virág van az albérletemben is, de még inkább örülök, amikor egy-egy frissen szedett csokor világgal meglepnek, esetleg én lepem meg magamat!

Menj el a sarki virágárushoz, vásárolj valami szép nyári virágot!

3. Még este sincsen hideg, találkozzatok valamelyik teraszon a barátaiddal!

Lassan-lassan kezdenek az esték csípősek lenni. Ez pedig azt (is) jelenti, hogy elúszik annak a lehetősége, hogy kint maradjatok akár fél éjszakán keresztül beszélgetni a kocsmateraszon. Most azonban még nincsen késő. Az időjárás lehet, hogy friss, de semmiképpen sem mondható rossznak. Lehetőség szerint éljetek vele!

4. Ideje elkészíteni azt az szezonális süteményt!

Már érik az alma! Nemrég ajánlottuk már nektek az almás pitét. Mindenképpen érdemes elkészíteni valamelyik ínycsiklandozó süteményt, hiszen a friss gyümölcsből készült süteménynél kevesebb finomabb dolog van!

5. Lélekben készülj az őszre!

Bár az ősz nagyon sokunk számára egyet jelent a megpróbáltatások tömkelegével, azt tudom tanácsolni (magamnak is), hogy lélekben fel kell készülni, illetve lehet már lassan-lassan elkészíteni a hozzávaló ruhatárat is!

Használjátok ki az utolsó nyári napokat! Töltekezzetek fel D-vitaminnal!

Oszd meg, ha tetszik az írás!

Facebook kommentek